Voedselhulp

Honger is een vreselijk lijden. Het beïnvloed je hele zijn. Jad Ezra biedt daarom op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël.

Soepkeuken

Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten thuis te bereiden.

Voedselpakketten

Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families, zieken en ouderen afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen.

De keuken van Jad Ezra verzorgt 1500 maaltijden per dag. Deze maaltijden worden afgeleverd bij armen en zieken, of bejaarden die niet in staat zijn voor zichzelf te koken.

Pesachvoorzieningen

Jad Ezra deelt voor het Pesachfeest duizenden voedselpakketten uit aan arme families in heel Israël om zoveel mogelijk de hoge kosten van het feest te beperken. Vanuit tien distributiecentra wordt er eten uitgedeeld zoals kip, wijn, olie, matzemeel, eieren, fruit, groente, en zelfs suiker en koffie. Dit alles tegen een minimale prijs, afhankelijk van de financiële middelen van elke familie.

Jad Ezra opereert vanuit het geloof dat de Eeuwige, gezegend zij Hij, alles zal geven wat nodig is. Dat leerde rabbijn Asher Freund en door de jaren heen hebben we mogen leren dat het belangrijkste aspect van Jad Ezra is, dat je zelf wordt betrokken in de hulp die de organisatie geeft. Helpt u mee?

Reageer


5 − een =