Israël onder vuur

raketten uit Gaza
Er zijn inmiddels al ruim drieduizend raketten vanuit Gaza op Israël afgeschoten. | Foto: tipinfo/cc 2.0 Flickr.com

Wat was het jaar 2020 toch een rustig en uiteindelijk redelijk goed jaar. Weliswaar hadden we te kampen met het coronavirus. Vooral in Israël is iedereen blij dat het min of meer achter de rug is. Nu volgen de tragische gebeurtenissen elkaar in hoge snelheid op. Wie had dat gedacht?

  • Geen regering
  • De ramp in Miron
  • De ongekende raketaanvallen op Israel
  • Ernstige rellen van Palestijnen

Er bestaat een app ‘Red Alert’ om je te waarschuwen voor raketaanvallen. Als er dreiging is dan stel ik de app in en ’s nachts zet ik mijn telefoon op ‘trillen’ zodat ik niet wakker wordt als er eventueel een raketaanval mocht zijn.

Vannacht werd ik wakker door het onophoudelijke trillen van mijn mobiele telefoon, ik dacht dat mijn telefoon kapot was want hij stopte niet met trillen. Totdat ik goed keek en ik mijn ogen niet kon geloven, massale, ongekende raketaanvallen op Israël.

Verder was er die vreselijke ramp met 45 doden tijdens de festiviteiten in Miron en de dag erna een ernstige terroristische aanslag met drie gewonden waarvan twee zwaargewonden. Het is als het ware een tsunami van tragische gebeurtenissen, wij voelen de pijn als een steen op ons hart.

Wat er verder zal gebeuren weten we niet, maar we houden ons hart vast.

Wat ik wel weet, is dat Jad Ezra klaarstaat om op elk gebied hulp te bieden. Zoals wij al eerder hebben gedaan om ‘vluchtelingen’ uit het zuiden onderdak te geven. Soldaten die van het front komen te verwennen met o.a. eten en barbecues. Het steunen van de vele weeskinderen van de ramp van Miron en natuurlijk allerlei andere noodzakelijkheden die zich aandienen.

Help mee tijdens deze noodsituatie!

Lea Farkash