Huidige situatie in Israël

Bekijk hier de Zoom meeting terug van 4 april 2024 over de huidige situatie in Israël.

Eerste stukje van de lezing over de actualiteit.

Welkom. Ik zou zeggen welkom alle vrienden van Israël. Het is mij een grote eer dat jullie allemaal bereid zijn om naar mij te luisteren. Ik had besloten om een Zoom meeting Zoom, vergadering te maken. Omdat het eigenlijk bijna onbeschrijfelijk is wat er hier allemaal gaande is. Het is zo ingewikkeld, en er zijn zoveel aspecten aan de situatie wat er nu is.

Dat eigenlijk om te beschrijven wat er aan de hand is op dit moment. Ik denk dat dat een boekwerk zou worden. En met dat boekwerk heb je natuurlijk nog een heleboel andere achtergronden die je moet weten, want de situatie hier is denk ik ook voor veel Joden zelf in Israël zelf zo gecompliceerd dat we niet precies weten wat er aan de hand is. En waarom de dingen gebeuren die gebeuren.

Het nieuws

Zoals jullie natuurlijk het nieuws volgen vanuit Nederland zijn er dus een heleboel aspecten. Één van de allerbelangrijkste dingen die premier Netanyahu in zijn laatste speech gezegd heeft. Is dat het wel lijkt dat alle volkeren, de hele wereld zich tegen Israël keren. De volkeren vertellen Israël allemaal wat we moeten doen. Wat onze taak is, en wat we moeten doen en wat wij moeten laten.

Hiermede is natuurlijk ook een enorme opkomst van antisemitisme over de hele wereld. Het kan weer want de Joden die vervolgen de Arabieren. Ja dat is natuurlijk ons grote probleem. Dat kan allemaal niet en dat mag niet en je hebt het idee dat de wereld meer houdt van dode joden dan van de levende Joden. Dat zeg ik altijd zo want als je ziet hoeveel de Holocaust herdacht wordt, wat natuurlijk heel belangrijk is, maar aan de andere kant als je dan ziet hoe Israël, het levende Israël, van vandaag zo geïsoleerd wordt.

Gerelateerde berichten

Reageer


1 × twee =