De noodprojecten van Jad Ezra

Wat doet Jad Ezra nu in Israël oorlog woedt? Natuurlijk wordt alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk hulp te verlenen waar dit nodig is. Hieronder leest u hoe deze noodprojecten er uit zien. Alle zeilen worden bijgezet.

Daarvoor is uw steun ook hard nodig!
  1. Uitdelen van kleine transistors, kleine radio’s op batterijen, om de burgerbevolking van radio-communicatiemiddelen te voorzien voor het geval van langdurige stroomuitval als gevolg van een aanval (op advies van het leger). Op dit moment hebben we 200 van deze radio’s aangeschaft en uitgedeeld.
  2. Het verstrekken van essentiële benodigdheden aan onze militairen, zoals tandpasta, tandenborstels, enz., is nog in volle gang.
  3. Momenteel zijn we bezig met het verzamelen van slaapzakken, ondergoed, badlakens, tandenborstels enz. voor onze militairen in het noorden van Israël.
  4. We hebben zaklampen en hoofdlampen verstrekt aan onze militairen.
  5. Eveneens werken we aan het voorzien in de basisbehoeften van burgers die zijn gevlucht of geëvacueerd, waaronder ondergoed, sokken, tandpasta, tandenborstels, enz.
  6. Ons project om voorbereid voedsel te leveren waar nodig omvat 1000 maaltijden, met geschatte kosten van 20.000 NIS exclusief transport, of 21.000 NIS inclusief transport. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van de Jad Ezra en dochterstichtingen.
  7. We verzorgen voedsel voor Sjabbat voor 500 soldaten, met gerechten als soep, gefilte fish, kip, tschulent en kugel. De kosten bedragen 14.000 NIS. Dit project is vorige week uitgevoerd en de voorbereidingen voor deze week zijn in volle gang.
  8. We hebben het “Powerfood” project gelanceerd om voedzaam en energierijk voedsel te verschaffen aan onze militairen (zakjes met snacks en drinken).
  9. We hebben spelletjes voor kinderen uit het magazijn van de supermarkt ‘Sha’aree Revacha’ gehaald en ze samen met het voedsel meegestuurd.
  10. Tot slot schaffen we 1000 Psalmboeken aan om uit te delen aan de gewonden.

Het geld is bijna op! Steun deze noodprojecten.

Om maar een voorbeeld te geven, een vrachtwagen met basisprodukten aan leger en of evacuees kost € 10.000. Wij hebben geld nodig om te blijven helpen.

Voor jullie is het ook moeilijk. Hoeveel kan je geven?

Mijn oproep is: doe acties in je eigen omgeving, bij je gemeenschap, buren, familie. Jad Ezra zal je van alle nodige informatie voorzien!

Help !!!

noodprojecten

Gerelateerde berichten

1 reactie

Werken jullie met vrijwilligers en gaat dat met een vrijwilligers visa?

Reageer


12 − vijf =