Hoe vind je een goede levenspartner?

Een leerling vroeg zijn rabbijn om advies over hoe hij de juiste levenspartner kon vinden, iemand die echt bij hem paste.

De rabbijn antwoordde: “Ga naar een veld waar maïs groeit en pluk de grootste, mooiste maïskolf die je kan vinden. Onthoud echter één ding: je mag elke rij maïs slechts één keer doorlopen en je kan niet terugkeren.”

De leerling begaf zich naar het maïsveld en begon langs de eerste rij te lopen. Hij zag al snel een prachtige maïskolf, maar dacht dat hij misschien verderop een nog betere zou vinden.

Hij bleef zoeken, maar vond niets dat zo groot en mooi was als die eerste maïskolf. Toen hij halverwege was, besefte hij dat hij de beste maïskolf had gemist. Hij keerde met lege handen terug naar zijn rabbijn.

Het allerbeste

De rabbijn legde uit dat dit vaak in ons leven gebeurt. We streven altijd naar het allerbeste, zonder te beseffen dat we iets geweldigs al hebben gevonden en het laten schieten.

“Maar hoe vind je dan uiteindelijk de juiste levenspartner?” vroeg de leerling aan de rabbijn.

De rabbijn antwoordde: “Het zoeken naar een levenspartner is hiermee te vergelijken. We streven naar het allerbeste en laten het goede dat we vinden gaan.

Hieruit leren we dat we een keuze moeten maken en aan onze relatie moeten werken om het beste in de ander te zien en te waarderen wat we hebben.”

Laten we allemaal hopen dat we liefde, vriendschap en vrede vinden, en dat we het goede in elke situatie en persoon kunnen zien.

1 reactie

Hetzelfde verhaal als de…… kookpot en zijn deksel
De fabrikant maakt ze passend op/voor elkaar

de wispelturige mens die naar zijn bed over grootvader ADAM kijkt……
Los van God zijn we onzeker en juist daardoor maken we de meeste verkeerde keuzes !

Terug door omkering naar de SCHEPPER vergroot naarmate we willig zijn voor HEM onze kansen vervat in het woord……

RELATIE

nu nog volwassen worden en geduld tot we die SCHEPPER ook ontmoeten of door de dood heen ………
Of de OPNAME

Grt

Reageer


achttien − dertien =