Gebroken zijn van je eigen gebreken?

Een van de belangrijke ideeën van zelfontwikkeling (Avoda)* is te beseffen dat het normaal is om als mens gebreken te hebben vanwege de manier waarop we zijn geschapen. Het is niet iets om wanhopig over te worden, want het is juist onze menselijke aard om imperfecties te hebben. We moeten hier niet bang voor zijn of ontmoedigd door raken, omdat het laat zien dat G’d ons steunt, zelfs als we fouten maken.

Als iemand moedig genoeg is om toe te geven dat hij fouten heeft gemaakt, zonder anderen de schuld te geven of excuses te zoeken, dan zal hij beginnen te begrijpen dat de andere persoon niet anders is dan hijzelf. Het is vanuit de hemel gestuurd om hem wakker te schudden en hem bewust te maken van zijn eigen karakter. Het doel hiervan is om onze tekortkomingen te herkennen en ze te transformeren in positieve eigenschappen, zodat we dichter bij God kunnen komen. Als dat gebeurt, dan is alles de  moeite waard omdat je daarmee je ware doel en de correctie van je ziel bereikt.

*Met werk wordt bedoeld het werken aan jezelf. Werk aan je innerlijke eigenschappen zoals luiheid, gierigheid, verlangen, jaloezie enz.

Bron: Imrei Asher deel 2 (gebreken)

Gerelateerde berichten

Reageer


18 − 2 =