Wat is er in Israel aan de hand vanuit Joods perspectief?

De plannen van Israëls regering om de rechterlijke macht in Israël te hervormen, heeft het land in rep en roer gebracht. Wat is er precies aan de hand? Is Israël een democratie net zoals Nederland, België en Frankrijk of staat het bewaren van het Joodse karakter centraal binnen een ‘Joodse’ democratie? Een ingewikkeld verhaal zeker voor de mensen die niet in Israël wonen. Zijn dit de tekenen van Messiaanse tijden?

Aan de hand?!

Wilt u meer begrijpen van wat er speelt en hoe dit vanuit Joods oogpunt wordt bekeken, bekijk dan hier de lezing terug van zondag 2 april 2023.

aan de hand

Eerste deel van de lezing:

Het Pesachfeest

Het eerste interessante wat ik zou willen vertellen over het Pesachfeest is dat er al twee

keer een regeringscrisis is geweest over het ongezuurde brood. De regering die voor Bennet was, dat was ook een regering van Netanyahu die gevallen is over de wet van het ongezuurde brood. En wat was die wet? Die normaal gesproken in Israël tijdens het Pesachfeest mag je geen ongezuurd brood de ziekenhuizen binnenbrengen.

Joodse feesten een compleet overzicht en diverse artikelen
De Joodse feesten zijn voor Joden belangrijke mijlpalen in het jaar. Vind hier een volledig overzicht van alle feesten met veel verdiepende artikelen.
Klik hier voor het overzicht>>>
5784 en 5785

En toen kwam de anti religieuze, die hebben een wet aangenomen dat vanaf 4 jaar geleden dat was ongeveer 4 jaar geleden, dat er wel ongezuurd brood tijdens het Pesachfeest naar binnen mag worden gebracht.

Daarop was dus de regering gevallen, op het ongezuurde brood. En stel je voor nou

weer, we hebben een regering van Netanyahu en een enorme oppositie. En weer is het ongezuurde brood van het Pesachfeest het struikelblok. Interessant heel interessant het zijn überhaupt hele interessante tijden.

Gerelateerde berichten

Reageer


18 + 2 =