Een indruk van Jad Ezra’s projecten voor Pesach – weduwen en wezen en voedselpaketten

Elk jaar een week voor Pesach worden er duizenden voedselpaketten uitgedeeld aan de armen en zieken in Israel.

Het is druk op het Jad Ezra kantoor, de telefoontjes stromen binnen met verzoeken van arme mensen met de vraag wanneer Jad Ezra’s Pesach distributie  plaatsvind.

Deze mensen hebben een dagelijkse strijd om hun families van eten te voorzien.

Daarom concentreren wij ons dit jaar op de kinderen die het slachtoffer zijn van de armoede, stress, terreur en vaak mentale problemen van de ouders die het financieel niet redden.

Elk jaar helpen wij deze mensen, dus dit jaar ook.

Joodse feesten een compleet overzicht en diverse artikelen
De Joodse feesten zijn voor Joden belangrijke mijlpalen in het jaar. Vind hier een volledig overzicht van alle feesten met veel verdiepende artikelen.
Klik hier voor het overzicht>>>

voedselpaketten

De Pesach distributie gaat van start 3000 paketten worden verdeeld. De volgende produkten zijn in het Pesach pakket:

Druivesap (12 flessen), suiker (10 pakken), aardappelmeel (twee kilo), koekjes (2 dozen), olie (4 flessen), aardappelen (25 kilo), wortels (10 kilo), uien (10 kilo), bieten(5 kilo), kolorabi (2 kilo), sla (6 stuks), sinaasappels (krat), appels, (krat) en meer.

De Pesach voedsel distributie doet Jad Ezra al veertig jaar lang.

Tien jaar geleden
voedselpaketten

De weduwen en wezen

En natuurlijk Jad Ezra’s grootste project tijdens Pesach namelijk het hotel voor 400 weduwen en wezen. De hele week van het Pesach feest huurt Jad Ezra een hotel en speelgrond om deze arme mensen een onvergetelijke vakantie te geven zodat zij even hun moeilijkheden kunnen vergeten. Er zijn tijdens deze vakantie de hele dag door programma’s en activiteiten voor jong en oud. Voor de 400 weduwen en wezen is het kosteloos! Alles op rekening van Jad Ezra. Zie hieronder het verslag van de weduwen en wezen: (met engelse vertaling)

Gerelateerde berichten

Reageer


drie + dertien =