Europa – Israel relaties, een teken van het einde der tijden

Premier Netanyahu reisde de afgelopen week naar Europa, Duitsland en Italië, om een nieuwe gasdeal van 5 miljard euro per jaar af te sluiten.

Meer nog dan het geld is de deal bedoeld om de betrekkingen tussen Israël en Europa te herstellen.    

Het is echt verrassend wat er deze week gebeurd:  Het lijkt op het visioen van de profeet over het einde der tijden, maar dit zijn de feiten: Israël wordt een supermacht. Ons piepkleine landje wordt een extreem dominante en belangrijke speler ten opzichte van Europa, op een manier die de spelregels in het Midden-Oosten volledig verandert, ook ten opzichte van de Palestijnse Autoriteit.”

Naast de gasovereenkomst tekende Netanyahu een wapenverkoop van $ 3 miljard aan Duitsland.

Strategisch effect op Rusland

Er is een strategisch gevolg van de gasdeal. De overeenkomst zal de invloed van Rusland op Europa verminderen door de afhankelijkheid van Europa van gas te veranderen van Gazprom in Rusland naar Israël. De Europeanen mogen de Joodse staat haten, maar als het een keuze is tussen Joods Israël en het Rusland van Poetin dan handelen ze toch liever met Israël.

Met de nieuwe gevechtslinies tussen het Westen en de nieuwe axis van Rusland, Iran en China, moet Israël een aantal moeilijke keuzes maken. Europa is al enige tijd tegen de Joodse Staat, maar uiteindelijk hebben Europa en Israël weinig keus, ze moeten samenwerken.

Europa verandert van toon, zij hebben het Israelische gas hard nodig.

Einde der tijden?

Naast de gasovereenkomst heeft Netanyahu Italië gevraagd Jeruzalem te erkennen als de eeuwige hoofdstad van het Joodse volk.

Zoals de Maharal van Praag zegt in zijn boek Ner Mitzva: “En daarom wordt het vierde rijk “חזיר”- “Varken” genoemd, voor “שתחזור” zal het het koningschap “teruggeven” aan Israël, dat wil zeggen gezien het aspect van de leegte (spirituele leegte) waaraan het vierde rijk is verbonden, zal het de tijd van het koningschap van Israël inluiden.”

Europa – rome

Rome, dat de westerse wereld werd, is analoog aan het vierde dier dat zowel koosjere als niet-koosjere tekens heeft – het varken. Het erkennen van Jeruzalem als Joods zou de omkering zijn van de vierde en laatste ballingschap die Rome bijna 2000 jaar geleden begon door het Joodse volk uit Jeruzalem te verbannen en de stad een andere naam te geven.

De reis van Netanyahu heeft verstrekkende gevolgen die verder gaan dan de economie – het lijkt erop dat de versnellingen van de bijbelse profetie steeds dichter bij de grote finale komen dat duizenden jaren geleden in de Bijbel is beschreven.

Gerelateerde berichten

Reageer


drie × 2 =