De Jeruzalemse gazellen bereiden zich voor op de winter

Jeruzalem heeft 80 stedelijke gazellen en zij bereiden zich voor op de winter. 

Warming up

Naarmate het Jeruzalemse weer koeler wordt, veranderen de bedreigde wilde Israëlische gazellen hun dieet en eetgewoonten. Verder doen zij een warming-up run om warm te kunnen blijven tijdens de komende koude Jeruzalemse winter.  

De winter nadert en de 80 dieren bereiden zich voor om het koude, regenachtige weer in Jeruzalem te overleven.

Amanda Lind, directrice van het park, zegt dat de gazellen ook overschakelen van het eten van droog gras naar gevallen bladeren,amandelen en olijven die rijk zijn aan voedingsstoffen en oliën die veel energie leveren.

Bovendien doen de dieren instinctieve fysieke training om warm te blijven.

” ’s Avonds gaan de gazellen rennen om op te warmen voordat de temperatuur daalt,” zegt Lind.

 “Zoals wij op de camera’s kunnen zien, doen alle dieren van de kudde mee met het rennen en deze ’training’ kan heel lang duren”.  

Bedreigde diersoort

Dit is heel bijzonder, want de berggazelle van Israel is een bedreigde diersoort wereldwijd. Nog ongeveer 5000 leven er in het wild.

 “Het grootste gevaar voor gazellen in het wild is de vernietiging van hun natuurlijke woonomgeving. Ook de aanleg van wegen die hun leefgebieden onderbreken en hen isoleren van hun leefgebieden van hun eigen soort”.

 “Wij en andere organisaties proberen hun leefgebieden te redden, “zei Lind.

“Bijkomende gevaren voor het leven van gazellen zijn de illegale jagers, die voornamelijk op ze jagen voor de verkoop van hun vlees en huiden. Verder is er nog een probleem met de enorme toename van zwerfhonden en jakhalzen die op de gazellen en hun reekalfjes jagen”, voegde zij eraan toe.

gazellen

Gerelateerde berichten

Reageer


drie × twee =