Op z’n Joods

Vloggers over de Joods leefwijze

Indien nodig klik de Nederlandse vertaling aan.
Het eerste stuk van het interview

Het leven van de joods religie is vol betekenis. Elke handeling en elk gebaar in het dagelijks leven gaat gepaard met vele betekenissen en is divers uit de uitgestrekte wereld van het jodendom. Of het nu gaat om het danken van God voor het terugbrengen van de ziel naar ons lichaam na een nacht slapen. Of bedanken voor het eten dat we op tafel hebben staan, in de religieuze joodse wereld is elk detail logisch.

Jeruzalem – Joods

In de video van vandaag gingen we op bezoek bij Leah, een inspirerende vrouw die in een chassidische wijk in Jeruzalem woont. Leah opende de deuren van haar huis en haar hart voor ons en deelde haar fascinerende levensstijl met ons. Ze opende ook de deuren naar een fascinerende en intrigerende wereld: de wereld van de chassidische vrouwen. Leah vertelde ons dat er één handeling is die ze consequent uitvoert .

joods

Elke ochtend zodra ze haar ogen opent. Leah’s dag begint met iets heel intrigerends. Leah zal ons uitleggen waar dit allemaal over gaat. Wat is het eerste dat ze doen als ze ’s ochtends wakker worden?Open je ogen… en nadat je je ogen hebt geopend, moet je de Schepper bedanken dat heeft onze ziel teruggegeven aan ons lichaam, maar… waarom? Tijdens de nacht wanneer men slaapt, “sterft” men spiritueel, op een bepaald niveau. Net zoals een dode persoon onzuiverheid ontvangt, zeggen de wijzen dat slapende mensen ook onzuiverheid ontvangen. Ze zeggen dat mensen de onreinheid van de dood in hun handen krijgen. Een Jood wil niet rondlopen met de onreinheid van de dood, dus wat doen we?

‘S nachts nemen we deze kan, een kleine container, vullen deze met water en zetten hem afgedekt onder het bed. Waarom gedekt? Want in het verleden was het mogelijk dat er slangen, of een ander dier, in de container konden komen.Daarom zegt de Joodse wet (Halacha) dat het gedekt moet worden. Ik draai het meestal om, zo.Voordat we zelfs maar uit bed komen, pakken we de kan en kom op en gieten het in onze handen. Ik zal u laten zien.We zetten het op het bed, vol met water natuurlijk. Eerst draaien we aan de rechterhanden dan aan de linkerkant. Rechts, dan links…En dan staan ​​we eerst met de rechtervoet.

Gerelateerde berichten

Reageer


16 + drie =