Joodse leefwijze deel II

Indien nodig klik de Nederlandse vertaling aan om het verhaal over de Joodse leefwijze te volgen..

https://www.youtube.com/watch?v=uXG1I8ZbX8w
Leefwijze-Geluk

Eerste deel van de video uitgeschreven. Als mens zijn we gewend te zoeken naar de zin van het leven. Er zijn talloze boeken, gedichten en toneelstukken over geschreven. De meeste mensen zullen een leven lang zoeken naar betekenis. En enkele andere gelukkigen die het al hebben gevonden, ze zullen hun leven leven volgens hun bevindingen.

leefwijze

In de video van vandaag gaan we verder bij Lea’s huis. Een ultraorthodoxe Joodse vrouw die in Jeruzalem woont om te horen over de betekenis van de chassidische joodse levensstijl.

Lea spreekt zonder filter over mythen en stereotypen die worden toegekend aan vrouwen zoals zij.

In de video hierboven vertelde Lea ons met inspirerende openhartigheid wat is de essentie van geluk en zijn woorden inspireerden ons.

De video van vandaag begint met een bericht van Lea over de essentie van geluk. We zijn niet op deze wereld om iets te krijgen en dan in orde te zijn. Nee. Ik ben NU in orde. Wat ik ontvang , kan me voor een beperkte tijd gelukkig maken.

We krijgen steeds meer dingen binnen en daar worden we heel blij van maar de persoonlijke perceptie zou moeten zijn dat de verbinding tussen de Schepper en jezelf is wat je gelukkig maakt. Het belangrijkste is om gelukkig te zijn, echt gelukkig. Wat heeft het voor zin om altijd verdrietig te zijn?

Leefwijze – snoepje

Het is als een kind, weet je? Een kind wil een snoepje en gaat naar zijn moeder en irriteert haar: “Mama mama geef me een snoepje!” en dan zegt de moeder tegen hem: “Stop ermee!” Maar wat zou er gebeuren als het kind zijn moeder zou vertellen:”Mama, je bent de liefste van de wereld, je bent zo slim, je bent zo goed, wat vind je ervan om mij snoep te geven?”

Welk kind zou het snoep als eerste hebben gekregen? De tweede natuurlijk! Zo staan we ook voor de Schepper, we zijn zo, zo klein… Als ik de Schepper met vreugde ga vragen: “Het gaat goed met mij, maar geef mij dat alsjeblieft ook”

Of als ik ga met een houding van: “Ik mis dit, ik mis dat.” Aan wie zou jij het eerst geven, onze Vader in de hemel? Voor degene die gelukkig en gezond is.

We krijgen veel vragen over wat orthodox-joodse mannen gaan studeren aan Yeshivot en dat vrouwen de Torah niet altijd op die ordelijke manier gaan bestuderen.

Welke plaats neemt de studie van de Thora in het leven van een Joodse vrouw in? Het is eenvoudig, het is heel eenvoudig… Bekijk de video voor de rest van het verhaal.

Gerelateerde berichten

Reageer


een × 2 =