Weduwen en wezen elk jaar opnieuw

Een van Jad Ezra’s prachtige projecten is de vakantie die honderden weduwen en wezen tijdens het Pesach wordt aangeboden. Helemaal gratis een week van rust voor de weduwen en vertier voor de kinderen.

Wij organiseren ook dit jaar weer de vakantie voor de weeskinderen. Mij is verteld dat door de rampen van Corona en het ongeluk in Miron tijdens Lag Ba’Omer er dit jaar meer dan duizend weeskinderen bij zijn gekomen.

Dit betekent dat wij extra ons best moeten doen om hen te helpen.

Er zijn honderden gezinnen die uit elkaar zijn gescheurd. Zo velen die hun vaders, moeders en kinderen verliezen door de blinde haat van de terroristen, Corona en het ongeluk in Miron. Het verdriet is enorm en de kracht die zij nodig hebben om hun leven weer op te nemen is niet te beschrijven.

Totaal verzorgd

Daarom heeft Jad Ezra tijdens het Pesach feest, dat zeer familie gericht is, een gastenverblijf afgehuurd waar 450 weduwen en wezen het voor een hele feest kunnen vieren. De weduwen en wezen komen uit alle sociale sectoren van de Israelische samenleving. De campus van de Bné Akiwa school in Kfar Haro’eh is afgehuurd. Alle medewerkers zijn vrijwilligers die met Jad Ezra zijn verbonden. Professionele koks zijn de heel week aanwezig en ook zij doen al het werk vrijwillig. De maaltijden worden elke dag vers klaargemaakt en zijn gezond. 

Elke dag is zijn er speciale programma’s voor de weduwen zijn er bijeenkomsten, lezingen en stand-up artiesten om hun vakantie nog plezieriger te maken. Voor de kinderen zijn er elke dag speciale programma’s en spelletjes.

Natuurlijk zijn er drie keer per dag uitgebreide maaltijden. Met al enige doel de weduwen en wezen een zo leuk mogelijke tijd te bezorgen.

De kosten voor dit project bedragen 300.000 euro. Hier zit alles inbegrepen zoals de huur van het complex, eten, transport en de vele activiteiten.

Helaas is de vraag groter dan het aanbod helaas zijn er veel meer weduwen en wezen die wij kunnen helpen door het gebrek aan plaats. Ook dit jaar 2020 zal Jad Ezra dit mooie project uitvoeren.

Wij vragen om uw steun om ook dit jaar het Pesach project tot een succes te maken.  

Gerelateerde berichten

Reageer


twee − twee =