Hier en Nu

Vervolg van het simpele geloof in G’d

Je hebt alleen te maken van de de situatie van hier en nu.

Probeer in het ‘hier en nu’ te leven binnen de realiteit dat er op dit moment is. Dit wil zeggen dat je moet leven met de huidige realiteit. Dit is leven met de situatie waarin we ons op dit moment bevinden.

G’d stuurt

In elke situatie moeten wij gebruik maken van de omstandigheden die zich elk moment voordoen. Deze omstandigheden wijzen ons aan wat we moeten doen. Omstandigheden zijn de redenen die G’d stuurt om te weten wat we op elk moment moeten doen. Het zien, luisteren en handelen naar deze omstandigheden is heel belangrijk.

Rav Asher Freund die helemaal leefde volgens deze regels leerde ons deze gebeurtenissen  te zien als de Hand van G’d. De realiteit en alles wat gebeurd zijn bedoeld om ons te realiseren. Dat elk detail en kleine gebeurtenis een uitdrukking is van G’d.

Deze gebeurtenissen zijn er in allerlei vormen, via een persoon, een voorval, een gesprek en in alle variaties die wij ons kunnen voorstellen.

Wij kunnen G’d niet zien of horen maar Hij openbaart Zijn wil door middel van de realiteit en de gebeurtenissen.

Eigenwijs

Dring nergens eigenwijs op aan, maar probeer te zien en te begrijpen via de huidige situatie wat G’d van je wil.

Een voorbeeld: Je bent van plan om vandaag met je man naar het strand te gaan, je spullen staan gepakt en je staat op het punt om weg te gaan. Plotseling krijgt je man een telefoontje dat hij naar een dringende afspraak moet gaan. De uitje naar het strand gaat niet door. Dit telefoontje en het feit dat je niet meer naar het strand gaat komt van G’d, die de gebeurtenissen, de omstandigheden heeft gecreëerd waaruit blijkt dat je plannen helemaal zijn veranderd.

Iemand die niet in deze gedachtenwereld is zal op het punt komen om anderen of een bepaalde situatie de schuld is dat je plannen niet doorgaan of dat je leven niet op de manier gaat zoals je dat hebt voorgesteld.

Vraag om hulp!

Hoe kan je dit leren? Met goede wil en gebed, vraag G’d om hulp.

Wordt vervolgd……

Gerelateerde berichten

Reageer


tien + zeven =