Propaganda

Propaganda. “Ik vergelijk het met het Duitsland van de jaren dertig,” zegt Cummins “en ik ben heel specifiek. Sommige mensen worden heel boos als je verwijst naar die tijd, maar ik heb het niet over de Holocaust. Ik heb het niet over de veertiger jaren. Ik verwijs terug naar het Duitsland van de jaren dertig, toen Goebbels en alle handlangers in elk huis een gratis radio plaatsten”.

Ze wisten: “Als we eenmaal een leiding hebben of een kanaal naar elk huis en we voeren ze wat wij ze willen voeren dan hebben wij hen op onze hand.” Ik denk dat er een citaat was van een van de nazi-partij leiders die zei: “Geef mij de controle over de media en ik zal elke natie veranderen in een natie van varkens.” Ze hadden minachting voor de mensen, maar ze waren erg slim en het was ze gelukt, een totale verschrikking.

Propaganda-boos
Propaganda

Mensen worden echt boos als je een vergelijking maakt met die periode, maar het is een perfecte analogie. Neem de media over, maak voor langere tijd massapropaganda en dan kan je bijna doen wat je wilt. Ik bedoel de onzin waarmee de media het afgelopen jaar zo vaak naar buiten is gekomen, mensen zouden er gewoon om moeten lachen. Het zou een farce moeten zijn, een komedie.

Maar de mensen lachen er niet om. Ze zijn er gewoon gewend aan geraakt om via de navelstreng van de media gevoed te worden door de professoren en allerlei deskundigen. Wat voor onzin ze ook zeggen, ze nemen het aan als waarheid.”

Vertaald uit het engels. 

Geplaatst door Dovid Chaim

http://realfakeworld.blogspot.com/

Gerelateerde berichten

Reageer


5 × 1 =