Radio Israël interview met Lea Farkash

Radio Israël is een internetradiostation uit Nederland. radio israëlZe willen de andere kant van het nieuws laten zien door middel van allerlei programma’s. Begin 2019 maakte Radio Israël een interview met Lea Farkash. Luister hier de opname terug of klik hier.

In dit interview vertelt Lea over zichzelf en hoe ze in Israël is gekomen. Daarnaast vertelt ze ook veel over haar ervaringen met rabbijn Asher Freund.

Deel twee
In het tweede deel gaat Lea onder andere in op de armoede in Israël. Vooral ook op de vraag hoe orthodoxe Joden die hun leven geven aan de studie van de Thora rondkomen.

Actualiteit
Ook gaat ze in op de zorgen in Israël. Maar vooral ook kijkend met de hoop op de komst van de messias en vertrouwend op G’d.


Eerste gedeelte interview Radio Israël

Jack van der Tang: “Manishma Lea.”

Lea Farkash

Lea Farkash: “Ja, Baruch Hasjem, God dank.’

Jack van der Tang: “Ik vind het heel erg bijzonder dat je bij ons bent in de studio, en we hebben elkaar net leren kennen, we hebben elkaar nog nooit ontmoet.

En nou gaan we verder en dan mogen de luisteraars eens meemaken wie jij bent, want jij spreekt Nederlands, kun jij wat vertellen over je achtergrond?”

Lea Farkash: “Ja, waar wil je dat ik begin, ik kan beginnen van eehm… tweeduizend jaar geleden.”

Jack van der Tang: “Nou ik zou het bij jouzelf even houden.”

Lea Farkash: “Oh bij mijzelf oké, nou laten we het zo beginnen. Ik ben in Suriname geboren en voor de onafhankelijkheid van Suriname is mijn familie naar Nederland gekomen, eigenlijk met de bedoeling om op weg te zijn naar Jeruzalem.

Maar het was net voor de Zesdaagse Oorlog en de nieuwsberichten waren rampzalig natuurlijk over Israël, want de Arabische landen schreeuwden moord en doodslag, dat het einde van de staten in zicht was.

Gerelateerde berichten

Reageer


vijf × 3 =