Gastvrijheid

Gastvrijheid. Toen de bekende broers Rabbi Elimelech en Rabbi Zoesja nog onbekend waren en van stad tot stad trokken waren zij arm en armoedig gekleed. Zij logeerden in het stadje Ludmir.   

Gastvrijheid

De enige persoon die hen gastvrij heeft ontvangen was de arme Chassied reb Aron. Na een paar jaar toen de twee rabbijnen heel bekend zijn geworden, kwamen zij opnieuw in Ludmir. Dit keer met een prachtige koets.  

De rijkste man van Ludmir nodigde de rabbijnen uit om bij hem thuis te komen logeren, maar met alle beleefdheid hebben rabbi Elimelech en rabbi Zoesja geweigerd en zij zeiden aan de rijke man van Ludmir:  “Wij zijn dezelfde personen die u enige jaren geleden geen aandacht heeft gegeven toen wij hier kwamen.

Gastvrijheid en paarden

Het is ons nu duidelijk dat u niet zozeer ons welkom heet maar meer de mooie koets en de paarden. Wij nemen graag van uw gastvrijheid gebruik voor onze paarden”.

Gerelateerde berichten

Reageer