Interessante tijden – de vissen

Vissen – haaien

Een zwerm van grote giftige kwallen zijn plotseling voor de kust van Israël verschenen. Dit vreemde bericht komt een week na een ander vreemd bericht over vissen. Dat gaat over haaien die zich ook voor de kust van Israël verzameld hebben.

Het Israëlische nieuws meldde dat het fenomeen van de zwerm haaien  naar een profetie in Ezechiël verwijzen naar bizarre gedrag van vissen en andere dieren voor de oorlog van Gog en Magog. Deze week lijkt het kwal fenomeen dit te benadrukken dat de profetie inderdaad een realiteit is geworden.

“Op die dag zal er een grote schok zijn en het land van Israël; zodat de vissen van de zee en de vogels in de lucht en de beesten op het veld en alle op de grond kruipende dieren en alle mensen op aarde zullen beven in Mijn aanwezigheid”. Ezechiël 38:20

Kwallen

De kwallen bij de stranden van Tel Aviv zijn heel groot en wegen wel 10 kilo. Hun steek is giftig en pijnlijk. 

De kwallen zwermen bij de stranden van Tel Aviv en Haifa zijn buitengewoon groot. Hun steek is giftig en pijnlijk. Hoewel Israël regelmatig bezocht wordt door zwermen kwallen, past het niet in het gedragspatroon van de kwallen want die zijn er pas als het warm weer is, terwijl het nu juist extreem koud is in Israël, volgens de wetenschappers.

Toen dit nieuws ter ore kwam van rabbijn Yosef Berger zei hij dat dit fenomeen overeenkomt met de tien plagen in het oude Egypte. De plagen kwamen in Egypte om de leider Farao een boodschap te geven.

“De Farao en de Egyptenaren erkenden God niet” zegt rabbijn Berger. “Zij geloofden dat alle macht aan hen was en dat zij Gods wil konden negeren”.

Israëls taak

Israël heeft een speciale taak als de tegenwoordiger van God in de wereld. De tien plagen van het oude Egypte zijn in onze nog even actueel want de wereld is druk bezig met het recht aan het Joodse volk over het land Israël te ontzeggen”, zegt rabbijn Berger.

“Het doel van Israël in de wereld van vandaag, net zoals het was in de uittocht uit Egypte, is Gods koningschap te tonen aan de volkeren  van de wereld”, zegt hij.

“Al deze ongewone fenomenen, uit de diepte van de zee, de kwallen en haaien, zijn net als de plagen. God gebruikt Israël om een ​​boodschap aan de wereld en haar leiders te sturen. Dat God nog steeds aanwezig is en de Meester en Koning is en alles naar Zijn Wil regelt.”

Rabbijn Berger merkte op het fenomeen van de kwallen samenvalt met het  lezen van de Thora. Deze beschrijft de Tien Plagen. Deze week lezen we erover omdat Joden over de hele wereld de jaarlijkse cyclus volgen.

Het verslag over de recente ongewone gebeurtenissen zal worden vervolgd.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Ja God is Koning, loof Hem.

Is hier al een vervolg op?

Reageer


tien + 19 =