Voedselhulp

Jad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël.

Soepkeuken
Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden.

Voedselpakketten
Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen.

In de keuken van Jad Ezra worden 1500 maaltijden per dag gemaakt. Deze maaltijden worden afgeleverd bij armen en zieken, of bejaarden die niet in staat zijn voor zichzelf te koken.

Pesachvoorzieningen
Jad Ezra deelt voor het Pesach feest duizenden voedselpakketten uit aan arme families in heel Israël om zoveel mogelijk de hoge kosten van het feest te beperken. Vanuit tien distributiecentra wordt er eten uitgedeeld zoals kip, wijn, olie, matzemeel, eieren, fruit, groente, en zelfs suiker en koffie. Dit alles tegen een minimale prijs, afhankelijk van de financiële middelen van elke familie.

Hieronder vindt u twee (beetje oude) filmpjes over de voedselhulp van Jad Ezra.

Lees hier nog meer over de afdelingen van Jad Ezra.

Gerelateerde berichten

Reageer


20 + 14 =