Beschermde woonomgeving

Beschermde woonomgeving Ohr Jerusalem beschikt over zeven appartementen in het centrum van Jeruzalem. Hier vangt Jad Ezra mentaal zieke mensen op en helpt hen te rehabiliteren. Voor de meeste bewoners is het onmogelijk thuis bij hun familie te wonen. Sommigen zijn nog onder behandeling in één van de psychiatrische inrichtingen.

Beschermde woonomgeving

Ieder van deze mensen is een unieke persoon. Daarom wil Jad Ezra deze mensen elk op hun eigen manier en naar hun eigen behoeften helpen. Ohr Jerusalem biedt daarom een breed scala aan therapieën. Daarbij is de unieke aanpak van Jad Ezra dat door deze mensen in te zetten om anderen te helpen, heilzaam is voor henzelf.

Daarbij is de unieke aanpak van Jad Ezra dat door deze mensen in te zetten om anderen te helpen, heilzaam is voor henzelf.

Beschermde woonomgeving tussen ‘gewone’ bebouwing

De appartementen zijn gesitueerd in gewone flatgebouwen. De patiënten leren zo hun leven in te richten midden in de maatschappij met zelfdiscipline en maximale onafhankelijkheid.

Aan huis catering service
Gemiddeld worden er honderd maaltijden afgeleverd aan de familieleden van de mentaal zieken die in het Ohr Jerusalem rehabilitatieprogramma zijn opgenomen. Ohr Jerusalem doet er namelijk ook alles aan om de spanning van de nabije familie van de patiënten te verlichten. Dit omdat de mentaal zieke vaak een zware belasting voor hen is.

Reageer


13 − 8 =