‘kinderen in armoede’, helaas leeft een derde van de Israëlische daarin

Kinderen in Armoede. Na een recent rapport van de Israëlische Nationale Raad is er een somber beeld van de situatie van de jeugd geschetst. Uit de studie blijkt dat er meer geweld wordt gebruikt tegen de kinderen.

Dit rapport werd zondag overhandigd aan president Shimon Peres. De armoede is zeer opvallend in het rapport, de cijfers liegen er niet om. De armoede onder kinderen is de laatste dertig jaar verviervoudigd van 8.1% in 1980 naar 33.7% in 2012. Onder de Arabische kinderen is deze het meest nijpend. Van hen leeft 67.9% in armoede vergeleken bij 22.9% bij de Joodse kinderen.

De niveaus van armoede variëren ook per locatie. In Jeruzalem leven meer dan twee keer zoveel kinderen in armoede vergeleken bij Tel Aviv waar 23.7%  in armoede leeft en 15.9% in de centrale delen van het land. Peres zei dat het rapport een waarschuwing is voor ons allen. “Wij kunnen niet accepteren dat een op de drie kinderen in armoede leeft”, zei hij.

Bij Jad Ezra’s kinderopvang krijgen de kinderen drie maaltijden per dag.

Het rapport vermeld verder dat kinderen meer met agressiviteit te maken krijgen. Als gevolg daarvan stegen de meldingen daarvan naar 9.399 in 2012 terwijl er in 2011 7.909 meldingen waren. Van de kinderen onder de 14 jaar die hun aanvallers konden identificeren wees 49.6% van de gevallen naar de ouders of andere familieleden als de schuldigen.

Kinderen in Armoede – Invloed van de sociale media

Het rapport beschrijft ook de rol van de sociale media en digitale gadgets. Deze spelen een grote rol in het leven van de meeste schoolkinderen, maar zijn ook een grote bron van agressie en vernedering voor de kinderen.
Van de Israëlische kinderen tussen 7 en 14 jaar brengt 83% van tijd door op het internet. Kinderen in de leeftijd van 15 -17 jaar brengt drie to vijf uur per dag door op het internet.

Ongeveer 60% van de kinderen in de leeftijd van 13-18 jaar heeft een Facebookaccount. Volgens het rapport heeft 21% van de kinderen wel eens een vernederende videoclip gezien van vrienden of leraren.

In 2012 had Israël een totaal van 2.626.400 kinderen tot 18 jaar. Dat is 32.9% van de hele bevolking. Tussen 1970 en 2012 is het aantal kinderen verdubbeld, terwijl het aantal Arabische kinderen verdriedubbeld is. Behalve de kinderen met Israëlisch burgerschap waren er in 2013 157.000 kinderen zonder burgerschap en 85,000 zonder enige status. Volgens het rapport komt dit doordat zij als toerist het land zijn binnengekomen en hun toeristenvisum hebben laten verlopen.

De hulp aan de kinderen is een noodzaak. Het is een probleem dat Jad Ezra bijzonder serieus neemt.

Bekijk hier een video over het werk van Jad Ezra>>>>

DONEER voor Hulp aan kinderen

Gerelateerde berichten

Reageer


11 − zes =