Liefde, laten we het daar eens over hebben

Het Jodendom was ’s werelds eerste en is nog steeds de grootste, religie van liefde.

Heb G’d lief met heel je hart, ziel en al je capaciteiten. Je zult je naaste lief hebben als jezelf. Heb de vreemdeling lief, want jullie waren eens vreemdelingen.

Liefde is de alchemie die het leven verandert van onedel metaal in goud; dat etst onze dagen met de uitstraling van de Sjechina, de G’ddelijke aanwezigheid. Echt geluk, of het nu gaat om geluk binnen een ​​huwelijk of als vader of moeder in het ouderschap, om vriendschap of in je carrière, is altijd het product van liefde. Waar liefde is, daar is G’d, want wanneer we van anderen houden, stroomt G’ds liefde door ons heen. Om te leven moet je leren lief te hebben.

Doe een van deze dingen en langzaam, geleidelijk aan, zul je een verandering in je leven gaan opmerken.

Je zult minder onder druk worden gezet, minder angstig zijn, je minder gehaast en gejaagd voelen.

Je zult merken dat je tijd hebt voor de dingen die belangrijk maar niet urgent zijn, dingen die je nu het meest verwaarloost.

Het resultaat is meer voldoening, vervulling, vreugde. Je relaties zullen beter zijn, vooral thuis.

Mensen zullen je meer respecteren. Je zult jezelf gezegend voelen. Dit kan al dan niet jaren aan je leven toevoegen, maar het zal zeker leven aan je jaren toevoegen. Je zult dan ten volle voelen wat het is om in G’ds boek des levens te worden geschreven.

Van Lord Sacks; oud-opperrabbijn van Groot-Brittannië.

Gerelateerde berichten

1 reactie

Bijschrijven in het boek des levens doe je zelf, volgens de Baal Shem Tov. Volgens mij is dat niet in strijd met bovenstaand artikel.

Reageer


zeventien − 12 =