Noodactie: bescherm Israël

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. In Israël is de tweede golf van het virus in volle gang en zitten veel mensen opnieuw thuis. De crisis heeft ook de werkgelegenheid aangetast. Momenteel is 25% van de bevolking werkloos. Heel veel mensen die anders hard werken om de maand rond te komen, doen nu een beroep op ons. Daarom deze noodactie.

Een uit Nederland afkomstige vriendin belde me vanavond en zei: “Ik zie het echt niet meer zitten. De sociale verzekering heeft mij vanaf het begin van de coronacrisis nog niets uitbetaald want ik ben mijn baan kwijt”, “Ik weet niet wat ik moet doen om eten te kopen voor mijn kinderen.”

Ik moet u eerlijk toegeven dat ik er kapot van ben om dit soort telefoontjes te ontvangen. Dit is een  hardwerkende vrouw, die normaal al enorm moet knokken omdat ze lichamelijk niet gezond is. Wat een stress! En dit is maar een klein voorbeeld van de benauwdheid waarin velen in Israël leven.

 

Help en bescherm – noodactie

Tot mijn grote verdriet, wetende dat er zoveel gezinnen zijn die het plotseling verschrikkelijk moeilijk hebben, doe ik een beroep op u, beste vrienden, help en doe een gift zodat wij tegoedbonnen uit kunnen delen om ervoor te zorgen dat zij in de supermarkt hun boodschappen kunnen doen. Bescherm tegelijkertijd de bevolking van Israël, want bij elke tegoedbon delen we ook mondkapjes uit.

We stellen geen voedselpakketten samen, want we willen deze gezinnen de mogelijkheid geven om ‘gewoon’ hun boodschappen te doen.

Nu is de tijd om te voorkomen dat verdriet en armoede het leven van vaders, moeders en kinderen zal beheersen.

Help en bescherm Israël en doneer. Gebruik onderstaande doneerknop of scan de QR-code.

Alvast hartelijk dank en shalom,

Lea Farkash

 

Gerelateerde berichten

Reageer


2 × vier =