Bloedmaan

Ik heb al eerder een blog geschreven over de betekenis van een bloedmaan zie de link. De bloed maan heeft met de uiteindelijke verlossing van het Joodse volk in verband gebracht.

De Profeet Jesaja  zegt in de Naam van Hasjem: “B’ito, in zijn tijd, achishena, ik zal het haasten” (Jesaja 60:22). Rasji legt uit dat als de Joden  het verdienen, dan zal de Verlossing bespoedigd worden. Maar als ze niet verdienen, dan gebeurt het hoe dan ook op de afgesproken tijd.

Rabbijn  Shalom Arush heeft  uitgelegd dat een ‘gehaaste’ verlossing een barmhartige en vreugdevolle verlossing zal zijn, terwijl een ‘in die tijd’ verlossing waarschijnlijk  een van oorlogen en vetes zal zijn, G’d bewaar.

Gemara en bloedmaan

De Gemara in traktaat Soeka 29a vertelt ons dat een maansverduistering een bloedmaan geen goed teken is voor Israël, vooral wanneer de verduistering alleen in het oosten en niet in het westen  zal worden gezien. De datum  van de eclips valt op Toe Besjwat het nieuwjaar van de bomen.

De bloedmaan is in de nacht van dinsdag op woensdag voor zonsopgang te zien in de Verenigde Staten, en voor zonsondergang in het Midden-Oosten, Azië, Oost-Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Wat verwachten we? Moeilijke tijdingen zoals de Talmoed in het traktaat Soeka zegt. Of wachten ons of goede tijdingen zoals de Talmoed in het traktaat dat Taanit vertelt?

De voortzetting van de Talmoed in het traktaat Soeka beantwoordt die vraag en zegt:

“Als de Joden de wil van G’d uitvoeren dan hoeven zij zich geen zorgen te maken over hemelse voortekenen.”

Zo zegt Hasjem: ‘Wees niet bang door de tekenen van de hemel’ (Jeremia 10 : 2)

“Als we tot inkeer komen (tesjoewa doen) en onszelf in emoena (vertrouwen in G’d) versterken, dan is er niets om je zorgen over te maken”.

“Daarom moet emoena zo wijd mogelijk te verspreid worden” Volgens de woorden van Rabbijn Shalom Arush.

Bron: Blog Lazer beams

Gerelateerde berichten

Reageer


zes + acht =