Oorverdovende stilte

Wat betekent oorverdovende stilte: Een stilte, of een gebrek aan enige reactie, zoals bij afkeuring of het ontbreken van enig enthousiasme.

Ja het gaat weer over Israël. Ik hoor niks
  • Raketaanvallen op Israël                                en het is stil
  • Brandende vliegers op Israël                        en het is stil
  • Grote branden in het zuiden van Israël      en het is stil
  • Argentijnse voetballers bedreigd als is in Israël komen voetballen dus komen ze toch niet……                                     en het is stil
  • Iran spreekt over vernietiging van Israël    en het is stil
  • V.N. geeft aan dat als Iran Israël aanvalt dat zij niet zullen ingrijpen

Het is stil, zo

oorverdovend stilte

Weliswaar worden op veel plaatsen in Europa Holocaust monumenten gemaakt, heel stil want er is geen jood meer te bekennen……..

Het wekt de indruk dat men meer van dode joden houdt dan van de levende.

Oorverdovende stilte

Gerelateerde berichten

7 reacties

Ja, inderdaad. En ik word daar heel verdrietig van.

Alles wat Israël doet word onder de loep gelegd, al doen ze niets , is dat ook al niet goed, maar de bijbel heeft het al voor zegt, allen zullen opstaan tegen Israël, de volken rondom Israël, maar de God van Israël is met Zijn volk verbonden, en geen land zal winnen van Israël, Shaloom

Profetisch…………..
En ( bijna ) niemand ziet het

Het is onbegrijpelijk hoe wij in de greep van deze stilte leven. Ik hou van Israël maar heb angst dit te uiten. Zelf ben ik niet Joods. Maar ik heb nog nooit gevoeld dat dit mij minder mens maakt. Mijn begrip van de Islam en de aanwezigheid in mijn land van heel veel moslims worden steeds duidelijker. Het gevoel dat respect voor Joden en liefde voor Israël niet veilig kunnen worden uitgesproken wordt bij mij steeds sterker. Alsof ik dapper moet zijn om dit te voelen. Misschien ben ik wel zo’n laffe Hollander die met beleefdheid elke confrontatie uit de weg wil gaan. En daarmee de deur voor haatdragendheid open zet. Wat zou ik in de jaren dertig hebben gedaan, vraag ik wel af. Wat moet ik nu doen? Ook de gedachte dat het Joodse volk en de Israëlische staat sterk genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen gaat door mij heen. Ik ken mensen in Israël, ik ken hun kracht. Maar ik weet ook dat zij verbijsterd zijn over het gebrek aan steun vanuit bijvoorbeeld Nederland. De situatie is voor hen zo helder, waarom steken de Europeanen hun kop in het zand bij het zien van duizenden provocerende jongeren aan de landsgrenzen, bij het horen van de wens tot vernietiging van het land door leiders waar wij gewoon zaken mee willen doen. We hebben niets geleerd van de Holocaust, nog steeds zwijgen we en denken we aan onze eigen veiligheid en welvaart. Maar het trieste en ingewikkelde is voor mij, dat ik niet weet hoe ik het herhalen van de geschiedenis kan stoppen. Ik zie hoe ik word meegetrokken deze oorverdovende stilte in, maar de stroom lijkt wel te sterk. De gedachte dat Europa al verloren is aan de Islam kom ik steeds tegen. Sharia, jihad, kalifaat, fatwa, ramadan. Tien jaar geleden nog onbekend. Khadaffi zei dat er geen oorlog nodig is om islam te laten zegevieren. Ik heb geen antwoorden. Ik zoek naar inzichten in de veranderende werkelijkheid. Ik zie ook dat de oorverdovende stilte in Nederland en Europa bestaat. En ik voel me er onveilig en onmachtig bij.

Het is niet raar dat het hier in Nederland stil wordt gehouden. Angst regeert hier ! voor onlusten in eigen land door andere bevolkingsgroepen die ook hier Israël haten. Ik ben boos op de Nederlandse mentaliteit, Laf volk en in mijn ogen Antichristelijk in denken en doen. MAAR oh als het om Moslims gaat dan mag je ze niet kwetsen.

1 reactie….

Zelfs de christenwereld is stil.

Helaas is dit altijd zo geweest en het wordt nog erger.
Gelukkig is God trouw aan Zijn volk.

Reageer


negen − 3 =