Vertrouwen – We staan op een tweesprong.

G’d zorgt voor grote opschudding. Niets is meer zoals we gewend zijn. We leven nu in een periode van verwarring en onzekerheid. Iedereen voelt zich angstig. Het is onaangenaam om zolang thuis te zijn en we hebben een gebrek aan controle. Waar kunnen we nog op vertrouwen?

In deze tijd gaan wij of ‘vooruit’ of ‘achteruit’!! Er is geen mogelijkheid om terug te gaan naar de realiteit van voor de uitbraak van deze crisis. We staan voor de keuze dat je denkt dat alles verloren is en je niet eens normaal meer kan denken. Of je gaat vooruit en je neemt deze periode om je vertrouwen in G’d te versterken.

De medische teams hebben het ontzettend druk, ze werken dag en nacht om levens te kunnen redden.

Alles voorbereiding op deze tijd

Iemand liep in de gangen van het ziekenhuis en zag een arts die ontzettend hard werkte, meer dan normaal. Hij vroeg hem: “hoe ben je instaat om zo hard te werken?  Je hebt niet geslapen, je rust niet, je ziet je familie niet, hoe ga je daarmee om?”

De arts antwoordde: “Bij het uitbreken van deze virus wist ik dat ik nu de gelegenheid heb, misschien wel de enige gelegenheid in mijn hele leven, om datgene te doen waarvoor ik al die jaren gestudeerd heb. Ik heb mij enorm voorbereid op noodtoestanden. Nu is de gelegenheid dat ik alles wat ik geleerd heb kan uitvoeren. Hierdoor krijg ik nog meer ervaring, vele malen meer dan voor de uitbraak van het Corona virus”.

Dit is het antwoord!

Jarenlang schrijven en praten wij over geloof en vertrouwen in G’d. We moeten van deze gelegenheid gebruik maken. We weten wat we moeten doen in geval van een crisis. In onze gedachten weten we het juiste te zeggen. We zijn zo vaak geëmotioneerd bij het horen van bijzondere verhalen over vertrouwen in G’d in moeilijke tijden. We hebben hierover gelezen en geleerd van Rav Asher en de Pri Haaretz over het simpele vertrouwen en hoe niet gebroken te zijn.

Nu is de tijd crisistijd aangebroken. Nu hebben wij de gelegenheid om al deze kennis in de praktijk te brengen.

Gerelateerde berichten

Reageer


2 + vijf =