Mega sprinkhanenplaag tijdens Pésach in het Midden-Oosten

Tijdens het Pésachfeest wordt er in het Midden Oosten een enorme sprinkhanenplaag verwacht. Enorme zwermen van alarmerend formaat vormen zich in de Hoorn van Afrika, maar Israël ligt buiten bereik.

Een sprinkhanenplaag dat in grootte al  30 jaar niet is voorgekomen, gaat binnenkort Afrika en het Midden-Oosten treffen.

Door het Corona virus hebben internationale experts beperkte mogelijkheden om de verschillende landen te leren hoe de sprinkhanen te bestrijden, volgen Keith Cressman, een vooraanstaande sprinkhaan deskundige, hij werkt voor de Verenigde Naties. Dit onderdeel van de VN geeft noodhulp aan landen die te maken krijgen met invasies van woestijnsprinkhanen. Volgens het meest recente prognoserapport van de organisatie vormen zich nieuwe ‘extreem alarmerende’ zwermen in Hoorn van Afrika.

Joodse feesten een compleet overzicht en diverse artikelen
De Joodse feesten zijn voor Joden belangrijke mijlpalen in het jaar. Vind hier een volledig overzicht van alle feesten met veel verdiepende artikelen.
Klik hier voor het overzicht>>>

 

Woestijnsprinkhaan

De woestijnsprinkhaan (Schistocerca gregaria) “is het meest destructieve migrerend dier ter wereld”, aldus de Locust Watch-website. Zoals afgebeeld in het boek Exodus, wanneer de mobiele zwermen van de woestijnsprinkhaan zich vormen, ‘zijn het vraatzuchtige eters die hun eigen gewicht van voedsel per dag opeten.’

Hoewel één sprinkhaan niet zo groot lijkt, kunnen de zwermen uitgroeien tot miljoenen sprinkhanen. ‘Ze hebben dan de capaciteit om op één dag dezelfde hoeveelheid voedsel te eten als 35.000 mensen.’

De huidige enorme vermeerdering van sprinkhanen in Kenia, Ethiopië en Somalië is een ongekende bedreiging voor de voedsel voorraden en het levensonderhoud voor het komende oogstseizoen”, schrijft de Locust Watch-website.

Het lijkt erop dat Kenia, Ethiopië, Somalië, Iran, Pakistan en Soedan het meest onder deze plaag gaan lijden.

Niet alle regio’s van het Midden-Oosten zullen worden getroffen, Israël zal niet worden getroffen door de sprinkhanenplaag.

Bron: timesofisrael.com

Gerelateerde berichten

1 reactie

Oplossing, ook bijbels, EET de sprinkhanen vang ze maak er voer, eten voor de mens van. Het schijnt ook nog gezond te zijn.
Vangen is beter dan bestrijden door de chemicalien. Dat heeft ook invloed op mens en dier.
We hebben oplossingen naar de maan en Mars te gaan. Dan kan deze oplossing niet moeilijk zijn.

Reageer


5 × 2 =