Poerim, verbeter de wereld en begin bij jezelf

Verbeter de wereld. Tijdens Poerim staat de opdracht centraal dat wij Amalek moeten vernietigen. Rabbijn Asher Freund zt”l, de oprichter van Jad Ezra, heeft ons geleerd dat wij allemaal ‘Amalek’ in ons hebben.

Dit komt tot uitdrukking in onze karaktereigenschappen waarmee G’d, de Meester van de wereld ons geschapen heeft. Woede, jaloezie haat en alle andere slechte eigenschappen.
Als wij toegeven dat wij deze eigenschappen hebben dan staan wij open voor de bescherming van G’d. Alleen G’d kan ons staande houden in onze innerlijke ‘oorlogen’.
‘Mag het zo zijn dat Hasheem ons leert om jezelf goed te kennen en zodoende te weten dat onze slechte eigenschappen het middel is voor een hechte band met Hasheem, ameen’.

Joodse feesten een compleet overzicht en diverse artikelen
De Joodse feesten zijn voor Joden belangrijke mijlpalen in het jaar. Vind hier een volledig overzicht van alle feesten met veel verdiepende artikelen.
Klik hier voor het overzicht>>>
Verbeter de wereld – Poerim komt eraan

Poerim komt eraan, donderdag in de hele wereld en vrijdag in de ommuurde steden vanuit de tijd van het Poerim verhaal zoals Jeruzalem.
We hebben vier specifieke mitswot (geboden) tijdens Poerim: het eten van een feestelijke maaltijd, het geven van twee soorten voedsel aan minstens twee mensen, geld geven aan de armen en het lezing van de Megillat Esther (het boek van Esther).

Gerelateerde berichten

Reageer


twee × drie =