‘de Joodse vrouw’ lezing Lea Farkash

In het najaar van 2014 sprak Lea Farkash uit Jeruzalem tijdens de Israëlcursus. De cursus is georganiseerd door stichting Christenen voor Israël. Ze sprak over ‘De Joodse vrouw in gezin, synagoge en samenleving’. De videoopname van deze lezing is nu openbaar en kunt u hierboven terugkijken.

Eerste deel van de lezing

Met alle respect aan Christenen voor Israël, om een lezing te komen geven over het meest controversiële en besproken onderwerp van de wereld: ‘de vrouw’. En dan nog wel, om het een beetje moeilijker te maken: ‘de Joodse vrouw’.

We leven in een tijd van verwarring. Het is heel moeilijk om je te concentreren, wie heeft er gelijk, wie heeft ongelijk. Wie is rechtvaardig, wie is onrechtvaardig. En inderdaad als ik naar het betoog van de ambassadeur heb geluisterd, is het inderdaad een hele verwarrende tijd. Wat is eigenlijk de situatie van Israel ingewikkeld, vreselijk ingewikkeld. Wat is er nou precies aan de hand? En dan hebben we alle media en alle sociale media. En we zien allerlei filmpjes en films.

Trouwen, scheiden

En vooral wat we zien is Hollywood. U kent Hollywood wel, met zijn geweldige films. Er zijn een aantal hele geweldige films echt fantastisch. En ik vergis me bijna dat ik soms begin te denken dat Hollywood misschien wel het ideale is en de realiteit waar naar we moeten streven. Maar gelukkig wordt eer ook heel veel geschreven over al die supersterren van Hollywood. En wat zien we van die supersterren van Hollywood? Ze gaan trouwen, ze gaan scheiden, ze gaan trouwen ze gaan scheiden…..

Gerelateerde berichten

Reageer


14 − 12 =