Zonsverduistering, bloedmaan en het Joodse volk

Zonsverduistering. De bloedmaan van morgenavond, eerste avond Loofhuttenfeest.

De zon veranderd in duisternis als de maan rechtstreeks tussen de aarde en de zon staat, dit is een totale zonsverduistering. Als de maan een donker rode bloedkleur krijgt dan staat de aarde rechtstreeks tussen de zon en de maan. De schaduw van de aarde valt op de maan en dat is een totale maansverduistering. De komende twee jaar zullen wij getuige zijn van vier bloedmanen en dit zal plaatsvinden op vier bijzondere data:  –         

  • Tijdens de seideravond op Pesach 15 april 2014
  • Gedurende de seideravond op Pesach   4 april 2015
  • Tijdens Soekot op   8 oktober 2014
  • Tijdens Soekot op 28 september 2015 

Geschiedenis

De laatste drie keer dat dit fenomeen heeft plaatsgevonden was tijdens kritieke gebeurtenissen voor het Joodse volk. Bijvoorbeeld in 1493 en 1494 zijn de joden uit Spanje verdreven. In 1949 en 1950 onmiddellijk na de stichting van de Joodse staat, waarbij de Joden na tweeduizend jaar weer een thuisland hadden. En in 1967 en 1968 bij de zesdaagse oorlog.

Er is nog een bloedmaan die zichtbaar zal zijn op 20 maart 2015 en dat valt gelijk aan de joodse datum van 1 Nisan, volgens de Thora de eerste maand van het Joodse jaar.  Met de wil van G’d zullen de komende bloedmanen meer wonderbaarlijke gebeurtenissen brengen voor ons volk en het land Israël.  Wie zal het zeggen…Masjieach?  

Bron: www.jewsnews.co.il

Gerelateerde berichten

1 reactie

Pesach kasher wesameach!

Am Yisrael chai, im yetzer HAshem!

Reageer


zestien − acht =