Holocaustherdenking …

Morgen zal de Holocaustherdenking in Jeruzalem plaatsvinden, waar 52 regeringsleiders uit de hele wereld bij aanwezig zullen zijn. De onderwerpen zullen waarschijnlijk gaan over het kwaad van de Jodenhaat. Heel belangrijk, zeker weten.

Toch maak ik mij ongerust, in de hele wereld (ook in Nederland) is er een enorme toename van Jodenhaat waar te nemen. Heel Europa staat vol met monumenten en er komen steeds meer bij. De regeringsleiders komen naar Jeruzalem om te herdenken. Het zijn tegelijkertijd veel van deze regeringsleiders die organisaties steunen die ernaar streven de Zionisten (Joden) te vermoorden. Ze financieren de Palestijnen en beschuldigen Israël van discriminatie. Om maar niet te praten over de banden met Iran. Intussen wel de dode Joden herdenken. Misschien is het herdenken toch een goed begin ….

Het is verbijsterend hoeveel energie wordt gestoken in de herinnering aan de Europese Joodse gemeenschappen die zijn vernietigd. Maar als het gaat om de levende Joden, als het gaat om de bruisende, jonge Joodse staat Israël, dan zijn alle leugens toegestaan om het af te keuren.

Er heerst in Europa een ambivalentie tegenover de Joden. Enerzijds is er het sentiment om de Joden te beschermen, vanuit een schuldgevoel over de Holocaust. Vóór en vanaf 1940  is er vrijwel niets gedaan om hen te beschermen. Dat schuldgevoel probeert men te compenseren met herdenkingen en monumenten en mooie uitspraken als ‘nooit weer’. Maar tegelijkertijd staat Europa kritisch tegenover de Joden die nog leven. Zij liggen onder vuur, omdat die Joden nu hun eigen staat hebben en zelfs een getraind leger.

Anti-zionisme en anti-semitisme

Europa heeft duidelijkheid nodig. Er zijn mensen met gezond verstand die niet door haat verblind willen worden en zij willen weten wat  het verschil is tussen anti-zionisme en anti-semitisme. Vraag dat eens aan een Jood, die zal je het je duidelijk en eenvoudig uitleggen, tenminste als je de waarheid echt wil weten. In dit geval ben ik die Jodin en wat mij betreft is het heel eenvoudig:  antizionisme en antisemitisme zijn precies hetzelfde. Nee er is geen verschil, sorry voor de teleurstelling.

De Europeanen houden niet van Israël. Ze houden van dode Joden. Het is verbijsterend hoeveel energie wordt gestoken in de herinnering aan de Europese Joodse gemeenschappen die zijn vernietigd. Maar als het gaat om de levende Joden, als het gaat om de bruisende, jonge Joodse staat Israël, dan zijn alle leugens toegestaan om het af te keuren.

Hitlers psychologisch profiel

Zolang je een leugen vaak genoeg verteld dan zullen de mensen je geloven overeenkomstig Hitlers psychologisch profiel, blijkbaar leven er vandaag velen die het zelfde profiel van Hitler hebben. Hitlers psychologisch profiel. Die term werd gebruikt in een verslag opgesteld tijdens de oorlog door de Office of Strategic Services.

“Hitler’s primaire regels waren: nooit toestaan dat het publiek afkoelt, nooit een fout of ongelijk toegeven, nooit toegeven dat er misschien iets goeds huist in uw vijand, nooit ruimte laten voor alternatieven; nooit schuld aanvaarden; concentreer op één vijand tegelijk en verwijt hem alles wat verkeerd gaat, de mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven.”

 

Gerelateerde berichten

1 reactie

Uitstekende gedachte:
“de Europeanen houden niet van Israel. Alleen van dode joden”.
Helaas maar al te waar

Reageer


acht + 2 =