‘de natuur in trekken’, een lesje over vertrouwen in G’d

Rabbijn Asher Freund was gewoon om soms met zijn leerlingen de natuur in te trekken om in volledige afhankelijkheid van de Schepper te verkeren. Bij een zo’n gelegenheid kreeg Rav Asher een hartaanval. Een van zijn leerlingen herinnert zich het voorval …

Geen telefoon in natuur

“Er was geen telefoon waar we waren en geen EHBO kist. We staarden alleen maar en toen gebeurde er iets ongelooflijks”, vertelde een van de studenten die er getuige van was geweest. “In plaats van ons te vragen een ambulance te bellen, legde hij zijn hoofd op zijn hand, wat op zichzelf al een enorme inspanning leek te zijn.”

De meeste mensen zouden denken dat hij zijn hoofd op zijn arm legde een teken was van wanhoop en een verslechtering van de situatie was, maar dat was niet het geval bij de leerlingen van Rav Asher.

Ik heb geen mogelijkheid om deze aanval te stoppen en daarom vraag ik U om hulp.

Onverklaarbaar

Ze waren gewend dat verklaarbare dagelijkse gebeurtenissen werden omgezet in onverklaarbare resultaten. Ze dachten terecht dat wat de Rav op dat moment in zijn hart en met zijn lippen zei toen hij zich tot God wendde, als volgt was: ‘”Vader in de hemel, U bent de bron achter mijn hartaanval. U stuurde het naar mij, omdat U alle dingen laat gebeuren om redenen die alleen U weet. Ik heb geen mogelijkheid om deze aanval te stoppen en daarom vraag ik U om hulp. U bent de dokter en de genezer. Dus alleen U zal mijn dokter zijn, en alleen U zult me ​​genezen zonder materiële middelen.”

Toen gebeurde het meest verbazingwekkende. “Zijn gezicht, dat echt grijs was, begon plotseling zo rood te worden als een oven en na een paar minuten van concentratie stond hij op, opende de deur en stapte uit de auto met een lichte sprong op zijn benen. Het was alsof er niets was gebeurd. De hartaanval lag al achter hem en het was tijd om verder te gaan.

Het boek De Universele gaarde van Emuna is een bijzondere gids over het leven in volkomen vertrouwen op de Schepper. U kunt dit boek bestellen via stichting Vrienden van Jad Ezra.

Gerelateerde berichten

Reageer


drie × twee =