Jeruzalem Oh Jeruzalem

President Trump heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten Jeruzalem erkent als de hoofdstad van Israel. Jarenlang waren de Amerikanen heel voorzichtig met  zulke uitlatingen omdat het veel geweld tot gevolg kan hebben.

De status van Jeruzalem is een groot struikelblok in het Israëlisch-Palestijns conflict. De palestijnen hebben ‘drie dagen van woede’ aangekondigd als protest tegen de aankondiging van president Trump.

Voor het Joodse volk is Jeruzalem de hoofdstad van Israël en dat is het al 3000 jaar, dus dat zal niet meer veranderen. Ook al zegt de Arabische wereld, Europa, Iran en vele anderen wat anders. Het laat de Joden koud.

Het probleem is niet de aankondiging van president Trump om Jeruzalem als Israëls hoofdstad te zien. Het probleem is Iran.

Iran, bewapend door Noord Korea, is inmiddels gelegerd aan de grens van Israël en vormt hiermee een bedreiging voor de Joodse staat.

Maar zoals Ernst Lissauer in zijn artikel schrijftover de heilige stad:

Oorlog

Ja, er komt oorlog. Maar niet vanwege een technocratische pragmaticus als Donald Trump en zijn beleid. Ook niet vanwege het benoemen van de feiten over de status van Jeruzalem. Evenmin door rellende Palestijnen daar en hier. Een oorlog tegen Iran en haar proxi’s zal gevoerd worden door het soennitisch -Joodse verbond met steun van de VS tegen de shiïtische expansiedrift van de Ayatollahs.

Riemen vast, daar gaan we. Weer worden Joden gedwongen tot wat ze het meest haten: oorlog.

Lees meer over Jeruzalem op onze site.

Gerelateerde berichten

1 reactie

De huidige politieke staat Israel heeft Bijbels gezien, het meeste recht om in navolging van het oude volk Israel, de historische stad Jeruzalem ongedeeld als hun hoofdstad te beschouwen! De Bijbel spreekt niet over moslims in Jeruzalem, maar wel over Joden!

Reageer


15 + twee =