Armoede ondanks economische groei in Israël

Israël heeft zich binnen zeventig jaar kunnen ontwikkelen tot een welvarend Westers land. Toch is er veel armoede. Ook is het voor een heel groot deel van de samenleving een dagelijks gevecht om financieel te kunnen overleven.

Als gevolg hiervan draaien de gaarkeuken en de voedselbank van Jad Ezra op volle kracht door. Maar eigenlijk willen wij dat helemaal niet. Wij zouden de gaarkeuken en onze voedselbank het liefst sluiten. Omdat wij willen dat iedereen in Israël in zijn eigen behoeften kan voorzien!

Grote armoede

Jammer genoeg is dat niet het geval. Zelfs verre daarvan. Uit recente cijfers van de OESO (organisatie voor Economische samenwerking en ontwikkeling) blijkt dat de economische groei in Israël hoog is. Helaas is er een ‘maar’, dat Israël het hoogste armoedepercentage heeft van alle OESO-landen.

Armoede en meer

Een recent rapport van het Taub Centrum over de sociaal-economische situatie van Israël waarschuwt dat de huidige economische groei van het land niet houdbaar is, omdat er zoveel mensen in armoede leven. Als je niet eens in staat bent om gezond voedsel te kopen, heb je ook geen geld voor een opleiding en daarom dreigt er een tekort aan geschoolde krachten voor de arbeidsmarkt om het huidige niveau vol te houden.

Noodzaak

Ondanks deze feiten bouwen wij verder aan het Joodse volk en dus gaan we door met de gaarkeuken en voedselbank, totdat het niet meer nodig zal zijn. Maar het bestaan van Jad Ezra’s gaarkeuken en voedselbank zijn nu helaas nog een noodzaak.

Nu met de feestdagen voor de deur zorgen wij voor grote pakketten om de mensen een maand lang te voorzien van alles wat ze nodig hebben voor feestelijke Hoge Feestdagen.

Doe mee en bouw mee aan Israel. De armoedebestrijding is een noodzaak!

Gerelateerde berichten

Reageer


vijf × 1 =