Wat extra beveiliging is nooit weg

Felix Klein, die vorig jaar door de Duitse bondskanselier Angela Merkel werd aangesteld als commissaris voor antisemitisme zegt dat hij de Joden wil adviseren om geen keppels te dragen in het publiek in sommige delen van Duitsland.

Toen wij, een paar jaar geleden, op vakantie waren in Nederland hebben wij aan Nederlandse niet-Joodse vrienden gevraagd met ons mee te gaan naar verschillende attrakties zoals de Efteling en Walibi. De reden hiervoor was dat wij opvallen als Joden, met baarden hoeden, pijpekrullen en wij voelden ons veiliger om vergezeld te worden door goede vrienden. Jonge mannen die met ons mee liepen om anti-semitische uitlatingen en agressie te voorkomen.

Alles is goed gegaan, maar toch wilden wij geen risico nemen. Uiteindelijk hebben wij met onze vrienden een geweldig gezellige dag gehad.

Helaas, dit is de realiteit en wat extra ‘beveiliging’ is nooit weg.

Gerelateerde berichten

Reageer