Het container feest 2018

Het is heel erg veel werk om de container uit te laden maar gelukkig hadden wij een grote groep van vrijwilligers die kwamen helpen.

Dit keer hebben wij veel Holocaustoverlevenden en veteranen van de Tweede Wereldoorlog kunnen helpen. De locatie van de container was bij een bejaardentehuis in Kirjat Hayovel in Jeruzalem. De ouderen hebben als eerste hun keuze mogen maken. Natuurlijk hebben zij ook kleding uitgekozen voor hun kinderen en kleinkinderen.

Daarna waren de deuren geopend voor de armen, veel ‘klanten’ van die dagelijks in Jad Ezra’s soepkeuken komen eten werden verwelkomd en ook zij konden hun keuze maken tusen de mooie en heel goede kwaliteit kleding.

De Hoge Feestdagen staan voor de deur Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) en Jom Kipoer (Grote Verzoendag). Voor deze feestdagen hebben de jonge moeders mooie kleding kunnen uitzoeken voor hun kinderen. Met de prachtige jassen die ook in de container waren meegestuurd hebben velen zich al kunnen voorbereiden op de komende herfst en winter.

Er was ook distributie van dozen naar Gush Etzion, Beitar Illit (in Judea) en Safed.

Het was een geweldig succes!

Gerelateerde berichten

1 reactie

Maria Das Merces Araujo

Shana Tova Umetuka.Ik heb een warme jas die ik niet gebruik om te doneren

Reageer