1 en 0 of zoiets

Computers werken met bits en bytes.  In iedere computer zit een CPU en deze zit weer vol met piepkleine schakelaars (transistors). Een schakelaar staat aan of uit, meer mogelijkheden zijn er niet. Wanneer een schakelaar uit staat, noemt men dat een 0. Wanneer deze aan staat wordt het een 1 genoemd. Dit zijn de bits, uitgedrukt in enen en nullen. Een bit is dus of een 1 of een 0 en een reeks van 8 bits wordt een byte genoemd.

Wat gebeurd er met een computer als een 1 of een 0 op de verkeerde plaats is? Of dat de nullen en enen helemaal in de war komen? Waarschijnlijk, bij kleine verwisselingen tussen de 0 en 1 zal je wel een virus hebben of zo. Bij het helemaal in de war zijn van de nullen en enen denk ik dat je je computer moet repareren of weggooien.

Wat maakt het uit een 0 of een 1 op welke plek ze staan, zou je denken.

Dit is het principe in binnen de computer wetenschappen.

De computers zijn het voorbeeld van het G’ddelijke. Wat als we ons met een klein detail uit de Thora vergissen? En wat met grote belangrijke gegevens uit de Thora?

Niets is onbelangrijk

Omdat G’d oneindig is, is het onlogisch om een deel van de Thora (G’ds instructie boek) als onbelangrijk te beschouwen.

Per definitie is elk klein detail van het dienen van de Schepper oneindig.

Elke o of 1 maakt een enorm verschil.

שמע ישראל ה’ אלוקינו ה’ אחד Hoor Israel de Eeuwige onze G’d de Eeuwige is 1.

 

 

Gerelateerde berichten

Reageer