Israël wees niet bang

Deze laatste week zijn er  in Israël een aantal bijzondere incidenten geweest.

Nationale wet aangenomen in de Knesset

De Knesset heeft een  nationale wet aangenomen waarin wordt verklaard dat Israël de staat van het Joodse volk is.

Hierna hebben Israëlische Arabieren, Druzen, Bedoeïenen, christenen, buitenlandse leiders en Amerikaanse joden  zich gehaast om de “bedreiging” van de democratie, de racistische, fascistische, apartheids ideologie van de nieuwe Israëlische grondwet te veroordelen.

Aardbevingen

De aardbevingen rond de Kinneret. Sommige waren groot genoeg om mensen wakker te schudden, maar zonder letsel te veroorzaken. Er was een aardbeving  met de kracht van 3.6 op de schaal van Richter, tijdens Tisha b’Av (de bekende Joodse datum van 9-11).

Steen uit de Westelijke Muur gevallen

De dag na Tisha b’Av, viel een Herodiaanse steen van 150 kilo van de Westelijke Muur in het gemengde gebedsgebied dat gereserveerd was voor niet-orthodoxen. G’ddank ook daar is niemand gewond geraakt.

Gevechtsvliegtuig neergeschoten

Verder is een Syrisch gevechtsvliegtuig neergeschoten boven de Golan Hoogte. Het vliegtuig is het Israëlisch luchtruim binnen gedrongen.

 

Brandende vliegers uit Gaza

Vanuit Gaza worden dagelijks tientallen brandende vliegers op Israël losgelaten met als gevolg dat er dagelijks tientallen branden zijn.

Extreme hitte

Op veel plekken in de wereld is er een extreme hittegolf.

Bloedmaan

Deze komende Shabbat Nachamu (de Shabbat van troost), verschijnt de bloedmaan. Lees hier Jad Ezra blog over de bloedmaan.

Tekenen

Zijn het tekenen van G’d? Volgens de Joodse traditie zeker wel. Tijdens de vastendag van 9 Av is het de bedoeling om naar jezelf te kijken en je daden te verbeteren.  Misschien zijn al deze gebeurtenissen tekenen voor ons.

אל תתייראו בני

כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם 

“… En G’d zal tegen hen zeggen: Mijn kinderen, wees niet bang! Alles wat Ik doe, doe ik alleen voor jou! Waarom ben je bang? Wees niet bang – de tijd van uw verlossing is aangebroken! ”

Yalkoet Shimoni Yeshayahu 60. Lees verder… hier   hier het zijn blogs van een paar jaar geleden, maar nog even actueel.

Gerelateerde berichten

Reageer