Speculaties naar Masjieach, wel of niet?

Speculaties

Speculaties mag dat? Rabbijn Fish antwoord op de vraag of wij wel kunnen en mogen raden naar de datum wanneer de Ge’oela, de uiteindelijke verlossing, zal plaatsvinden. Hij citeert een interessante verklaring van de Munkacher Rebbe.

De rebbe heeft het volgende gezegd: “De voorspellingen die te maken hebben met de datum en tijd van de uiteindelijke verlossing kan je alleen maar baat hebben en je hebt niets te verliezen”.

De rebbe citeerde uit het boek Hakaneh 9b: “Wij hoeven ons geen zorgen te maken als de verlossing niet plaatsvindt op de bepaalde tijd die jij verwacht, juist het tegenovergestelde is waar als je je niet bewust met de Verlossing bezighoudt dan zou men de hoop kunnen opgeven”.

“Het is belangrijk om de Verlossing op tijd te herkennen, want dan zullen wij ons schamen voor de aweerot (zondes) die wij tegenover onze Schepper gedaan hebben en dan zijn wij op tijd om teshoewa te doen”.

Laat de speculaties het juiste doel dienen!

Gerelateerde berichten

Reageer