Een cadeau van de kassamedewerker in Israël

Tsja, soms heb je uitstapjes die je steeds moet herhalen zoals naar de supermarkt gaan.

We hebben de Osher Ad (supermarkt) uitgeprobeerd, dichter bij huis. Toen we klaar waren met het inpakken van onze boodschappen, overhandigde ik de kassamedewerker ons magische stuk plastic.

“Heb je gehoord over onze speciale aanbieding?” Vroeg de man van middelbare leeftijd die achter de kassa zat. Sterker nog, dat had ik niet.

“We geven liefde gratis weg”, bood hij aan. Ik probeerde uit te zoeken hoe hij wist dat ik uit Los Angeles kwam (stad van de liefde). Ik was er zeker van dat hij me een stuk marihuana-brownie zou geven om de legalisatie in Californië te vieren voor het gebruik van marihuana voor recreatief gebruik. Dit was een paar uur geleden legaal verklaard in Californië.

Ik had het mis.

Hij stond op van zijn stoel (in Israël zitten de kassamedewerkers, ze doen ook niet je boodschappen) en hij identificeerde zichzelf als een kohen. Hij legde zijn handen op mijn hoofd en bood birkat kohanim / de priesterlijke zegen aan.

Toen hij klaar was, gaf hij me een knuffel. Zijn warmte was genoeg om een ​​deel van de bevroren goederen in de winkelwagen in gevaar te brengen.

Chovot Ha-Levavot, het elfde-eeuwse werk, schrijft over de ontwikkeling van een relatie met G-d en hoe te worden  tot een perfecte persoonlijkheid. Dit boek is misschien wel onze langstlopende bestseller, behalve de Thora. Een van de tekenen van zijn ware vroomheid is meteen te begrijpen wat mensen nodig hebben en het hen onmiddellijk te geven.

Rabbenu Bachya ibn Pakuda, de schrijver van de Chovot Ha-Levavot zei over zichzelf dat hij een constante glimlach op zijn gezicht had. Die glimlach is net zo verfrissend als het geven van een glas koude melk aan voorbijgangers op een warme dag.

Het is een geweldige analogie. Maar als Rabbenoe Bachya mijn kassier ontmoet, moet hij misschien zijn boek bijwerken.

BY 

 

Gerelateerde berichten

Reageer