Een verrassend aspect van de container

 

De container vervolg…

Het uitzoeken van de kleding was in volle gang, mensen liepen af en aan. Op gegeven moment komt er een vrouw binnen en die begon met werkelijk iedereen ruzie te zoeken. Ze riep: “Jullie zijn een ongeorganiseerde bende!” Even later schreeuwde ze tegen een ander: “Jij bent a-sociaal!” Bij de Israëlisch, in het momenteel hete Israël hoef je niet zoveel te zeggen of te schreeuwen of de boel staat fanatiek met elkaar ruzie te maken.

Waarom eigenlijk? Eigenlijk om niets…na het ruzie maken wilde de vrouw weggaan zonder zelfs een kledingstuk te hebben uitgekozen. Natuurlijk hebben wij haar gevraagd: “Heee, je staat ruzie te maken en nu ga je weg zonder ook maar een stuk kleding, wat is er met jou aan de hand?”

“Nou” zei de vrouw “ik ben eenzaam en alleen en heb helemaal niemand om mee te praten. Ik heb genoeg geld om mijn eigen kleding te kopen, maar ik ben hier gekomen om wat ruzie te maken dan krijg ik alle aandacht en mensen luisteren naar mij”.

Iedereen viel meteen stil.

Ik dacht bij mezelf, wauw, de container is niet alleen voor kleding maar het is voor de eenzamen een hele sociale happening!

Gerelateerde berichten

Reageer