Een paar korte Chassidische verhalen

Drie dingen die wij van kinderen kunnen leren

De Ba’al Shem Tov zei: “Er zijn drie dingen die je van kinderen kunt leren.
1. Een kind is altijd blij
2. Een kind is altijd bezig
3. Een kind huilt en zeurt totdat hij krijgt wat hij wil.

Zo moeten wij ook zijn met G’d, altijd blij zijn, altijd bezig zijn met het dienen van G’d en Zijn geboden uitvoeren. En G’d vragen en smeken totdat onze wens wordt vervuld.”

De Tanja

Toen de Berditchever Rebbe het boek de ‘Tanja’ ontving van de schrijven rabbijn Schneur Zalman van Liadi, zei hij: “Dit is heel bijzonder om zo een almachtige G’d in een klein boekje te kunnen beschrijven.”

Klacht

De kleinzoon van de Ba’al Shem Tov speelde verstoppertje met zijn vriendjes. Hij heeft zich heel goed verstopt maar zijn vriendjes zochten hem helemaal niet. De kleine jongen liep heel verdrietig naar zijn opa de Ba’al Shem Tov en zei: “Opa mijn vriendjes zoeken mij helemaal niet!” Toen antwoordde de Ba’al Shem: “Daar klaagt G’d ook over dat hij helemaal niet gezocht wordt.”lechaim-2B1-300x134

Gerelateerde berichten

Reageer