Wat zijn die rode dingen tegenover de Sjoek Machanee Jehoeda (markt)?

Iedereen die de laatste twee jaar in Jeruzalem is geweest heeft ze wel gezien namelijk de rode ‘vlaggen’ tegenover de sjoek op Jaffa Street.

Ik liep mij al tijden af te vragen wat de rode bewegende dingen tegenover de Machanee Jehoeda markt waren en nu weet ik het dus moet ik het even met jullie delen.

Het zijn bloemen en wel interactieve bloemen, vier bloemen die op de mensen reageren. Afhankelijk van het seizoen en de tijd van de dag zorgen deze zogenaamde bloemen voor licht of voor schaduw. Een goede service voor hen die op de Jeruzalemse tram wachten. Is het warm en zoning dan reageren deze bloemen op de lichaamswarmte zodra je onder de bloemen staat gaan ze open en geven ze schaduw. Als er niemand is dan sluiten de bloemen zich automatisch en wachten op de volgende persoon die onder de bloemen gaat staan zodat ze weer open gaan.

Volgende keer als je in Jeruzalem ben ga naar de sjoek ga dan onder de rode bloemen op het Vallero plein staan, misschien zullen wij elkaar daar ontmoeten.

Ik denk dat veel inwoners van Jeruzalem die geen idee hebben van het functioneren van deze bloemen. Tot nu had niemand in mijn omgeving enig idee wat die rare rode dingen waren.

Zij zijn gemaakt door HQ Archtecten.unnamed

Gerelateerde berichten

Reageer