Het succes van de sjnorrer (fondsenwerver)

imagesTijdens het fondsenwerven pas je de donaties aan de status van de mensen.

Als je een donatie vraagt aan de krantenjongen in je buurt dan vraag je hem niet om € 500, omdat je weet dat hij het niet breed heeft. Vraag je hem om een cent dan is het beledigend voor hem dus vraag je hem om

€ 50. Na een kleine discussie als hij € 20 geeft dan heb je het als fondsenwerver prima gedaan.

Vraag de succesvolle zakenman om € 5 dan is dat een belediging voor hem. Vraag je hem voor een miljoen euro dan zal hij  zeggen dat je gek bent. Dus je vraagt ​​ € 2000, dan heb je een argument. Als hij je dan

€ 500 dan heb je het goed gedaan.

Nu kom je bij de miljardair. (Als hij je te woord wil staan)

Als je om € 500 vraagt, dan verspil je zijn tijd. Dus vraag je het bedrag van € 5.000.000, je discussieert heen en weer, geeft hij je ​​ € 500.000, dan heb je heel groot succes.

Als je God benaderd: Hij houd van je, van Hem is het zilver en goud. Wat is voor God een miljard dollar? God zegt: “al het eten en drinken komt van Mij.”    הרחב פיך ואמלאהו –   doe je mond wijd open en Ik zal het vullen, doe je mond wijd open (bet. zeg aan Mij wat je dwars zit, en Ik zal je wensen vervullen) Tehilliem (Psalm) 81:11.

Als je de joodse gebeden leest dan zie je dat wij God om alles vragen, voedsel, gezondheid, familie, wijsheid, Thora, Israël, vrede, succes, spiritualiteit, en mitswot. Dat is hoe een Jood davvent (bidt).

God wil je alles geven.

Chafeets Chaim – Wie was Chafeets Chaim?

Gerelateerde berichten

Reageer