Sjemieta: Zeven belangrijke gebeurtenissen tot eind september:

shemitahGaat er iets groots gebeuren? Veel mensen zijn van mening dat de  tweede helft van dit jaar er belangrijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden.

Amerika zal opnieuw troepen plaatsen in Oost-Europa.

Jade Helm  is een ongekend grote militaire oefening over heel de U.S.A.

De bloedmanen: de vierde bloedmaan die tijdens de Joodse feestdagen in September zal verschijnen.

Sjemieta: het einde van het Sjemieta jaar staat bekend voor een periode van grote gebeurtenissen.

En anderen zijn verontrust over de internationale politieke ontwikkelingen.

 

Naar mijn mening is de tweede helft van 2015  een samengaan van gebeurtenissen op het gebied van natuur, economie, politiek en spiritualiteit. Is deze samenloop van gebeurtenissen een begin van iets anders? Zal onze wereld grote veranderingen ondergaan? De tijd zal het leren.

De 7 belangrijke gebeurtenissen tegen eind september …

Eind juni / begin juli – De verwachting is dat het Amerikaans hooggerechtshof het homo huwelijk een grondwettelijk recht zal maken in alle 50 staten van Amerika. Er zijn er die denken dat dit een belangrijk keerpunt voor voor het Amerikaanse volk  zal zijn.

15 juli – 15 september – Amerika zal opnieuw troepen plaatsen in Oost-Europa.

Een “realistische militaire oefening” bekend als “Jade Helm” zal worden uitgevoerd door het Amerikaanse leger. Het Amerikaanse leger zal deelnemen aan deze oefening. De lijst van staten die bij deze oefeningen betrokken zullen worden Texas, Colorado, New Mexico, Arizona, Nevada, Utah, Californië, Mississippi en Florida.

28 juli – Op 28 mei, Reuters meldde dat de landen van de Europese Unie werden een termijn van twee maanden zijn gegeven uit te vaardigen “bail-in” wetgeving.

Nu is de vraag, wat is een bail-in? Dat is wanneer eigenaars en investeerders van banken verantwoordelijk worden gemaakt (i.e. moeten betalen) voor verliezen opgelopen door die bank. En dan hebben we het dus over… u en ik met een betaal en/of spaarrekening! Want u en ik zijn met ons geld op de bank tegenwoordig verantwoordelijk als investeerders voor diezelfde bank.  Elk land dat niet deelneemt in de “bail-in” wetgeving zal de Europese Commissie juridische stappen tegen hen ondernemen. Waarom zo’n haast? Een nieuwe financiële crisis op komst?

13 september – Dit is 29 Elloel op de joodse kalender – de laatste dag van de Sjemieta jaar. Velen zijn bezorgd over deze datum, omdat we gigantische beurs crashes hebben gezien op de laatste dag van de vorige twee Sjemieta cycli.

Op 17 september 2001 (dat Elloel 29 was op de joodse kalender), waren we getuige van een enorme beurs crisis in de geschiedenis. De Dow (daalde 684 punten)en de Europese beurzen zijn ingestort. Het duurde precies zeven jaar tot er een andere beurs crash op volgde.

Op 29 september 2008 (die ook 29 Elloel op de joodse kalender was), de Dow daalde met een verbazingwekkende 777 punten en zo ook de Europese beurzen. Opnieuw een  beursekrach.

Nu naderen we het einde van een Sjemieta jaar. Zal er een beurscrash op 13 september 2015 zijn? Nou, nee, want het valt op een zondag. Dus op die dag zal de beurs niet crashen. Maar zoals Jonathan Cahn heeft opgemerkt in zijn boek over Sjemieta, soms zijn de beurs crashes net voor het einde van het Sjemieta jaar en soms gebeurd het binnen een paar weken na het einde van de Sjemieta. We kijken niet naar een specifieke datum.

En dan hebben we het nog niet gehad over de bedreiging van Islam en een algehele boycot van Israel.

Masjieach tijden?

Gerelateerde berichten

Reageer