Bijentekort bedreigt oogst. Wat hebben de bijen met Masjieach?

4Een klein bericht vandaag op de website van de Telegraaf  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22196395/__Bijentekort_bedreigt_oogst__.html trok mijn aandacht. Er is een bijentekort en als gevolg daarvan wordt de oogst bedreigd.

Over het grote probleem van het bijentekort heb ik al eerder gepost. De verdwijning van de bijen is een teken van de uiteindelijke verlossing van het joodse volk. Lees  verder:

 http://joodsmetneshomme.blogspot.co.il/2011/03/bijen-en-het-joodse-volk.html

http://joodsmetneshomme.blogspot.co.il/2011/03/verdwijning-van-de-bijen.html

De Telegraaf:

Bijentekort bedreigt oogst

AMSTERDAM – 

Oogsten in grote delen van Europa dreigen te mislukken omdat er een tekort aan bijen is.

 Foto: REUTERS

Dat blijkt uit onderzoek waaraan wetenschappers van de universiteit van Wageningen meewerkten en dat is gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift PLoS ONE.

Het tekort is volgens het onderzoek ontstaan door de groeiende populariteit van biodiesel. Hierdoor zijn er de laatste jaren veel velden met planten voor deze brandstof bijgekomen. Het aantal bijen, die de planten moeten bestuiven, is echter niet zo explosief gegroeid. Hierdoor komt ook de oogst in gevaar. Eenderde van de oogst is te danken aan bestuiving van wilde bijen.

Het tekort is in heel Europa al opgelopen tot zo’n zeven miljard bijen. In Moldavië en in Groot-Brittannië is het tekort het grootst. In die landen is er maar een kwart van het benodigde aantal bijen.

Bijen hebben het al langer moeilijk. De Europese Unie verbood eerder al enkele pesticiden om de bijenpopulatie te beschermen.

 הורד (1)

Gerelateerde berichten

Reageer