Nederlands grootste pensioenfonds PGGM – Sluit Israël uit.

הורדNa de Verenigde Arabische Emiraten die een Israëlische speler van Vitesse uitsloot, doet Nederlands grootste pensioenfonds PGGM met een vermogen van circa 150 miljard nu precies hetzelfde. Het stopt met beleggingen in uitsluitend vijf Israëlische banken, omdat die de bouw van Israëlische dorpen en steden in Judea en Samaria financieren. Het fonds trekt zijn investeringen terug omdat de Verenigde Naties deze nederzettingen als illegaal bestempelen alsook het Internationaal Gerechtshof in een advies rapport. PGGM is al een aantal jaren met de vijf banken in gesprek geweest. Omdat ze hun beleid niet wilden aanpassen, belegt PGGM niet langer in deze instellingen.

In Israël, en door prominente juristen daarbuiten, wordt deze interpretatie van het internationaal recht betwist. De algehele opvatting in Israel is dat de toekomst van deze gebieden uitsluitend in vredesonderhandelingen bepaald kan worden. De grote vraag is natuurlijk waarom het pensioenfonds van alle landen waar het wereldwijd zaken doet, inclusief landen waar homo’s geen vrijheid hebben en vrouwen worden onderdrukt, uitsluitend Israëlische banken uitsluit. Bovendien zijn er vele andere landen (waaronder China, Rusland en Turkije) die veel langer en veel meer onderdrukkend zijn dan Israël zonder het aanbieden, zoals Israël herhaaldelijk heeft gedaan, om “de bezetting” op te heffen in het kader van land voor vrede.

Door het negeren van de ergste regimes en het veroordelen van een democratisch land die in de buurt komt van de top landen op het gebied van mensenrechten, vrijheden en een rechtsstaat, moge duidelijk zijn wat de motieven zijn van de mensen achter deze nieuwste boycot.

Het is zo oud als de bijbel en zo nieuw als de krant van vandaag.

Bron: www.joods.nl

Links naar anti-Israëlische (anti-Joodse) gebeurtenissen  van de laatste week:

– Pensioenfonds PGGM stopt met beleggingen in vijf Israëlische banken

http://www.nu.nl/economie/3670293/vitens-blijft-bij-stoppen-israelische-samenwerking.html

Who didn’t want him dead – New York Post

Frankrijk opnieuw in beroering over de omgekeerde Hitler-groet

Voetbalclub Vitesse

 

Gerelateerde berichten

1 reactie

Boycotten PGGM vanaf nu dan alle firma’s in alle 100 landen met betwiste gebieden, dus China vanwege Tibet, Marokko vanwege Sahara, Pakistan vanwege Kasjmir en Turkije vanwege Cyprus enz. enz.?

Of is het antisemitisme?

Reageer