Chassidische Jood Draagt Olympische fakkel

Een Chassidische Jood in Londen Efraïm Goldstein heeft maandag de Olympische fakkel gedragen. Hij werkt voor zeven goede doelen en heeft een gaarkeuken.

Veel leden van de London joodse gemeenschap zijn in de vroege ochtend naar Goldstein gaan kijken terwijl hij de de Olympische fakkel voor 330 meter droeg in Stamford in het zuidoosten van Londen binnen de grote Chassidische gemeenschap.
Op de website van de Britse Joodse Defensie Liga is beschreven dat Goldstein zich opgewonden voelde alsof hij in ‘vlammend’ was. Goldstein is 23 jaar oud.
De Britse Joodse Defensie Liga heeft laten weten dat hij de fakkel droeg ter nagedachtenis aan de 11 Israëlische sporters die zijn vermoord tijdens de Olympische Spelen van München in 1972. Het Internationaal Olympisch Comite, dat meer dan 40 islamitische vertegenwoordigers heeft, heeft geweigerd om tijdens de openingsceremonie deze zaterdag een minuut stilte in acht te houden ter nagedachtenis van de vermoorde atleten. De Britse Joodse Defensie Liga heeft laten weten: “Hij vertelde ons dat het zijn wens is de 11 vermoorde Israëli’s te eren. “

Goldstein zegt: “Het is een grote eer en een voorrecht om de fakkel te dragen,”
“Dit is een unieke kans in het leven en ik ben erg blij om hieraan deel te nemen.”

Bron: Arutz Sheva

Wie is deze familie Goldstein in Londen?

Zijn vader rabbijn Maxi Goldstein heeft bij de oprichter van JAD EZRA (zie hier), Rabbijn Asher Freund zt”l voor zeker vijf jaar in huis gewoond.

Bij Rabbijn Asher heeft Maxi Goldstein geleerd tot welk extreem je moet gaan in het helpen van een ander op wat voor manier dan ook. Dit heeft hij met de paplepel aan zijn kinderen doorgegeven.
Zie het resultaat, zijn zoon Efraïm zet zich in voor zeven goede doelen (waaronder JAD EZRA help mee) en hij heeft een soepkeuken voor de armen van Londen.

Blogger Jiddishe Mamme

Gerelateerde berichten

Reageer