hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Israël opnieuw aangevallen vanuit Gaza, ach u weet het wel.

Meer dan 400 raketten zijn vanuit Gaza afgevuurd op onschuldige Israëli’s.

De laatste drie dagen worden er constant raketten afgevuurd vanuit Gaza naar Israël. Enkele doden en vele gewonden in kritieke toestand. Israël heeft het volste recht om haar burgers te verdedigen! Voorlopig lanceerde Hamas meer dan 400 raketten. 80 raketten zijn neergehaald door het afweer systeem  ‘IJzeren Schild’.
De wereld moet de pijn van Israël horen – en de stilte verbreken. Dit is de realiteit van het dagelijks leven voor duizenden Israëli’s die binnen het bereik van de raketten wonen die door de Hamas terroristen worden afgevuurd.

De raketten en mortieren zijn de meest recente escalatie van geweld door Hamas na wekenlange door Hamas geleide gewelddadige rellen aan de grens tussen Gaza en Israël
Waar is de verontwaardiging van de wereld? Waar is de VN nu?
De westerse wereld zwijgt wanneer islamitische terroristen Israël aanvallen, maar schreeuwt wanneer Israël zichzelf verdedigt. Elke week stuurt Hamas duizenden moslims om Israël binnen te vallen en gebruikt ze als menselijke schilden om terreuraanslagen tegen Israëli’s uit te voeren.
De Israëlische soldaten beschermen niet alleen een grens, maar ook de burgers: onze gezinnen, onze huizen en onze kinderen.
Israël waarschuwde Hamas en zijn aanhangers in Gaza: “Iedereen die probeert Israël binnen te vallen, zal worden neergeschoten”.
4000 Israëlische families leven binnen 2 kilometer van de grens. Israël is gedwongen om deze gezinnen te beschermen.
Alleen al in de maand mei stuurde Hamas 50.000 inwoners naar de grens met Israël – waarbij ze $ 100 aanboden aan gezinnen die zich bij hen aansloten. Met menselijke schilden als dekmantel gebruikten Hamas-terroristen bommen, geweren en Molotov-cocktails om de grens met Israël aan te vallen – 60 Palestijnse moslims werden gedood, 50 zijn bevestigd als actieve leden van terroristische organisaties.

Een nadere blik op slachtoffers verraadt de gewelddadige aard van de naar verluidt vreedzame protesten. Terroristen werden neergeschoten terwijl ze probeerden explosieven te plaatsen bij de grensafrastering, terwijl anderen werden gedood toen zij het vuur op Israëlische soldaten te openen.

Israël is de enige vrije en democratische staat in het hele Midden-Oosten.
De enige plek in het Midden-Oosten waar Joden, Christenen, zelfs Moslims en vrouwen veilig en vrij zijn.
Jaarlijks duizenden mensen over de hele wereld de straat op voor enorme marsen, demonstraties en protesten tegen het bestaansrecht van Israël, de BDS groep die zijn best doet om overal ter wereld Israel te discrimineren. Ze gaan de straat op om haat tegen Israël te verspreiden
Hamas is een moslimterreurorganisatie die de Gazastrook sinds 2007 regeert, waarvan het verklaarde doel de vernietiging van de staat Israël is. Hamas is verantwoordelijk voor Gaza, maar in plaats van het bieden van welzijn aan zijn burgers willen zij oorlog tegen Israel, en gebruiken zij hun burgers als MENSELIJKE SCHILDEN, inclusief kinderen
Geen enkel land zou dit aan hun grenzen tolereren. De terugtrekking in Gaza gaf de Palestijnen een kans om hun ware bedoelingen te tonen. Ze hebben niets anders gekozen dan oorlog, terreur en vernietiging.
Net als elk ander land heeft Israël het recht zichzelf te verdedigen.
Israël zal niet toestaan ​​dat terroristen zijn grondgebied binnenvallen of raketten af te vuren op de Joden.
Hamas-terroristen gebruiken hun burgers als menselijke schilden en sturen kinderen naar de frontlinie tijdens de rellen langs de grens met Gaza.
IDF-soldaten beschermen niet alleen een grens, maar ook onze gezinnen, onze huizen en onze kinderen.

Wij staan samen met Israël, Jad Ezra gaat natuurlijk weer helpen. De militairen zullen bij gestaan worden, we gaan ze verwennen, barbecues voor hen die ons verdedigen. De burgers gaan we onderdak verlenen als ze weg willen uit het geweld meer noordelijk.

Help mee in deze moeilijke tijd voor het Joodse volk.

 

 

Kijk naar het aangrijpende filmpje op YNet, zie midden in de pagina.

 

Over de schrijver

Reply