nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

1 en 0 of zoiets

Computers werken met bits en bytes.  In iedere computer zit een CPU en deze zit weer vol met piepkleine schakelaars (transistors). Een schakelaar staat aan of uit, meer mogelijkheden zijn er niet. Wanneer een schakelaar uit staat, noemt men dat een 0. Wanneer deze aan staat wordt het een 1 genoemd. Dit zijn de bits, uitgedrukt in enen en nullen. Een bit is dus of een 1 of een 0 en een reeks van 8 bits wordt een byte genoemd.

Wat gebeurd er met een computer als een 1 of een 0 op de verkeerde plaats is? Of dat de nullen en enen helemaal in de war komen? Waarschijnlijk, bij kleine verwisselingen tussen de 0 en 1 zal je wel een virus hebben of zo. Bij het helemaal in de war zijn van de nullen en enen denk ik dat je je computer moet repareren of weggooien.

Wat maakt het uit een 0 of een 1 op welke plek ze staan, zou je denken.

Dit is het principe in binnen de computer wetenschappen.

De computers zijn het voorbeeld van het G’ddelijke. Wat als we ons met een klein detail uit de Thora vergissen? En wat met grote belangrijke gegevens uit de Thora?

Niets is onbelangrijk

Omdat G’d oneindig is, is het onlogisch om een deel van de Thora (G’ds instructie boek) als onbelangrijk te beschouwen.

Per definitie is elk klein detail van het dienen van de Schepper oneindig.

Elke o of 1 maakt een enorm verschil.

שמע ישראל ה’ אלוקינו ה’ אחד Hoor Israel de Eeuwige onze G’d de Eeuwige is 1.

 

 

Over de schrijver

Reply